Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Bingo voor 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 17 november a.s. mee te doen met een bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34.

DIRKSLAND

Start to Swim

Vanaf 14 januari gaat 'Start to Swim' weer beginnen voor mensen die beter borstcrawl willen zwemmen. Bijvoorbeeld voor triatleten die met het zwemonderdeel nog veel tijd verliezen. Het zijn negen trainingen op zaterdagochtend van 07.30 uur tot 08.30 uur in zwembad de Gooye te Dirksland. Aansluitend kunnen de deelnemers gratis meedoen aan de zwemloop van Dirksland op zaterdag 18 maart, waarbij men individueel of met een duo 500 meter zwemmen en 5 kilometer hardlopen aflegt. De kosten voor de 10 trainingen bedragen € 40,-. Maximaal 20 deelnemers. Meer informatie en inschrijving via zwemloopdirksland@gmail.com.

Traditionele Ouderendag

Op donderdag 24 november organiseert de Stichting Bejaardenwerk Dirksland, al weer voor de 28e keer, de jaarlijkse Ouderendag in Zorgcentrum Geldershof in Dirksland. Deze gezellige dag is bedoeld voor alle oudere inwoners uit de dorpen Dirksland, Herkingen en Melissant. De dag begint om 10.00 uur met de opening door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. Daarna verzorgt de KNRM een levendig verhaal over het werk van de KNRM, ondersteunt met filmbeelden. Dan is er bingo, vergezeld van een drankje en gevolgd door een broodmaaltijd met soep en kroket. Het middagprogramma begint om 13.15 uur met nog meer bingo en dan start de theatergroep "Mooi Weer " met haar voorstelling , "Waar blijft de tijd". Rond 16.30 uur wordt de dag afgesloten. De kosten van de lunch bedragen € 7,-- per persoon. Gezien de beperking van de zaal, opgeven bij Geldershof via 0187-602055. Let op Vol=Vol.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Schoenendoosactie

De Schoenendoosactie wordt ook dit jaar weer gehouden. In de schoenendoos kunnen we allerlei spulletjes stoppen zoals knuffels, schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. Niet alleen kinderen maar ook tieners en ouderen kunnen een doos versieren en vullen Schoenendozen kunnen tot 18 november 2016 worden ingeleverd bij de Bibliotheek aan de Raadhuisstraat in Ouddorp of bij Fam. Westhoeve, Molentienden 80 te Ouddorp of via de beide peuterspeelzalen en Chr. Basisschool Kon. Beatrix. Ook kunt u inleveren bij de Gereformeerde Kerk Ouddorp, Doopsgezinde Gemeente en de Hervormde Gemeente. Inleveradres voor de Hervormde Gemeente is Raadhuisstraat 9 in Ouddorp. In Goedereede mogen dozen ingeleverd worden in Partycentrum Oostdam tijdens openingstijden (als het licht brandt). Woont u in Stellendam dan kunt u de dozen inleveren bij Profinan Advies Noorthoek, Keijzerstraat 16c. In Middelharnis doet de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt mee en kunt u de dozen inleveren bij de Fam. Vreeke, Oost Krakeelstraat 12 of Fam. Visser, Anna Bijnspad 25 in Sommelsdijk of in de kerk. Voor iedere schoenendoos wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd voor transport- en organisatiekosten. Voor informatie wat er in een doos mag en voor het downloaden van o.a. het boy/girl-label kunt u terecht bij www.actie4kids.org of bellen naar de Fam. Westhoeve, telefoonnummer 06-22864506.

MELISSANT

Koffieochtend in Melishof

Woensdag 16 november is er weer een koffieochtend in de Melishof. Deze ochtend staat in het teken van spelletjes met elkaar doen, zoals Rummikub, sjoelen, e.d. Er kan ook zelf een spel worden meegenomen. De aanvang is 10.00 uur en de ochtend eindigt rondo 12.00 uur. De entree bedraagt: € 2,75 dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers. Meer info: Dirk Spahr v.d. Hoek, tel 602411.

OOLTGENSPLAAT

Koor- en samenzangavond

Zaterdag 19 november wordt er een Koor- en Samenzangavond gehouden in de kerk van de Gereformeerde Gemeente te Ooltgensplaat, van Weelstraat 1. Het Christelijk Ouddorps Mannenkoor zingt deze avond o.l.v. Dinant Struijk, organist is Willem den Boer. De opening, meditatie en sluiting wordt verzorgd door ds. P.D. den Haan. De toegang is gratis en er wordt een collecte gehouden voor het bouwfonds Ger. Gem. Ooltgensplaat. Aanvang half 8.

Verkoping

Zaterdag 19 november a.s. wordt er een verkoping gehouden in het kerkgebouw van de HHG aan de Lindelaan 4. Verkoop van tweedehandskleding, handwerkartikelen, decoratie, speelgoed, bloemen, groente en fruit, fotokaarten, koekjes, boterkoek en cake. Van bakkerij ten Hove: worstenbroodjes, bolussen en oliebollen. U kunt een mooie boodschappenmand winnen of meedoen met het gewicht raden van een rollade, ook is er gedroogde worst te koop. In de koffiehoek is men welkom voor koffie of thee , ook is er weer verse tomatensoep en broodjes hamburger. De verkoping is tussen 9.00 en 13.00 uur.

OUDE-TONGE

Goederen voor Uzon

Zaterdag 19 november is er een inzameling van goederen voor de zustergemeente van de Hervormde Gemeente Oude-Tonge Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Komende vanaf de rotonde is het de laatste loods aan uw linkerhand waar ons bord aan de weg staat. Van 9.30 uur tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare kleding aan te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw spullen of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Sint Nicolaasfeest ANBO

Op woensdag 23 november houdt de ANBO Oostflakkee haar Sint Nicolaasfeest in De Grutterswei. De aanvang is 14.00 uur, de zaal is open vanaf 13.30 uur. De kosten voor de middag zijn € 7, -. Er is een muzikale Sint Nicolaasbingo, aan de hand van 'liedjes van vroeger'. Opgave bij Lenie tel. 642590 donderdag 17 november tussen 18.00 en 21.00 uur of per mail anbo.oostflakkee@upcmail.nl

Jeugdmiddag

Op woensdag 16 november is er een Sinterklaasmiddag voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. De jeugd is welkom van 13.30 tot 15.00 uur. Kosten € 2,00 per kind. Inlichtingen via Rita Visbeen 0187-642514 of Koop en Matty Klos 0187-643622.

Bingo ANBO Oostflakkee

Op vrijdag 25 november is er een grote bingo in het gebouw van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 35. Negen rondes voor € 7, - met gratis koffie en mooie prijzen + extra geldronde voor € 1,-. De zaal is open om 19.00 uur. De aanvang is 19.30 uur. Het is bestemd voor leden en niet-leden.

SOMMELSDIJK

Verkoping

Vrouwenvereniging 'Liefde vindt werk' van de herv. gemeente houdt woensdag 23 november haar jaarlijkse verkoping. Er is deze dag van alles te koop, o.a. handwerkartikelen, kaas, groente en fruit, pannenkoeken, oliebollen, advocaat, (kerst)kaarten enz. U kunt inschrijven op mooie prijzen. De kinderen kunnen enveloptrekken en er zijn leuke, kleine cadeautjes te koop. Elseline Prins is aanwezig met leuke zelfgemaakte knuts(els). Adrie Peekstok kunt u deze dag informeren over de vakantieweken die de Hervormde Vrouwenbond organiseert. U kunt gezellig koffie/thee/fris drinken met iets lekkers erbij. Vita Nova aan de Van Aerssenstraat is geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Creamiddag

Woensdagmiddag 16 november kan de jeugd van 8 t/m 12 jaar weer creatief aan de slag bij Wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. De dames van de breiclub leren je haken, breien punniken en nog meer. Het begint om 14.00 en is om 15.30 afgelopen. Het kost € 2 inclusief limonade en een snoepje

Bingo

Zaterdagavond 19 november is er bingo bij Wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Er worden 8 gewone rondjes, een geldronde en een superronde gespeeld. De inpakpieten hebben zich uitgeleefd op de prijzen. Zaal open 19.30 en aanvang 20.00 uur. Voor iedereen is er een chocoladeletter.

Wintermarkt Nieuw Rijsenburgh

Op woensdag 23 november is er een wintermarkt in de hal van Nieuw Rijsenburgh. Er is van alles te koop en te nuttigen. Kramen met handwerkartikelen gemaakt door de cliënten, bibliotheek met boeken, gebak, snoep, toiletartikelen, zelfgemaakte kaarten, fruit, kaas, tassen, sieraden, handdoeken, plantjes en accessoires voor binnen en buiten en Kika-(kerst)beren. De schildervereniging is tijdens de markt actief aan de slag met hun schilderijen en bij de ingang ontbreekt vers gebakken frites en kibbeling niet. De markt wordt gehouden tussen 10.00 en 16.00 uur.

STELLENDAM

Verkoop

Zaterdag 19 november is er weer verkoop vanuit de container in de tuin bij de Gereformeerde Kerk. De verkoop begint om 10.00 en duurt tot 12.00 uur.