Nadat Dolf Klooster en Piet Robijn het nieuwe logo hadden onthuld, hesen Klooster en twee leerlingen  De Wegwijzervlag. Foto's: Hans Villerius
Nadat Dolf Klooster en Piet Robijn het nieuwe logo hadden onthuld, hesen Klooster en twee leerlingen De Wegwijzervlag. Foto's: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Feest op s.b.o. De Wegwijzer

MIDDELHARNIS – Op s.b.o. De Wegwijzer in Middelharnis hadden de kinderen, hun ouders en de leerkrachten afgelopen vrijdag een feestje. Het schoolplein is vernieuwd en werd anders ingericht én de school heeft een nieuw logo. En dat werd gevierd.

Door Hans Villerius

De nieuwe inrichting van het plein houdt vooral verband met de indeling ervan, het toewijzen van pleingedeelten naar dat de kinderen het 't liefst gebruiken, zonder elkaar tot last te zijn. Leerlingen die graag ravotten kunnen dat doen op een daarvoor aangewezen deel, terwijl kinderen die liever gezellig chillen dit op een ander pleindeel kunnen doen. Dat werkt in de praktijk best plezierig, zo blijkt. In combinatie met de aanpak van het plein werd ook het logo van de school vernieuwd. Het vorige was al wat ouder en raakte gedateerd, dus werd ook dat meteen opgepakt. En vrijdag was het tijd om aan dit alles een officieel, maar vooral ook feestelijk, tintje te geven.
Nadat kinderen, hun meesters en jufs, maar ook ouders en grootouders op het plein verzameld hadden, rond de klok van negen, werd eerst een toepasselijk lied gezongen. "Iedereen is anders, niemand is als jou. Iedereen is anders, dat is nou eenmaal zo. Iedereen is anders, jij bent jou en ik ben mij. Iedereen is anders: Wegwijzer!" In het lied klonk ook door dat God 't zo gemaakt heeft: iedereen anders. En dát allemaal laat het nieuwe logo van de school prachtig zien: kinderen groot en klein en in verschillende kleuren, waarvan hun armen naar Boven wijzen. Een ontwerp van Elise Tanis.
Na het zingen van het lied werd het nieuwe logo op de muur van de school onthuld. Aan schooldirecteur Dolf Klooster en bestuursvoorzitter Piet Robijn was de eer om twee gordijntjes die voor de gelegenheid voor het logobord gehangen waren opzij te schuiven. En daarna mochten de oudste en de jongste leerling, samen met de directeur, op het plein de vlag hijsen, natuurlijk met het nieuwe logo erop.
De rest van de dag wachtte een feestelijk programma, met vooral veel spelletjes en het nodige lekkers.