Mirna Bogert, enthousiast als altijd, en organisator Bert Tuk betraden als eerste de beursvloer van Vision 2016 (links boven), terwijl Mirna op de beurs het eerste exemplaar van Ouddorps nieuwe kruidenlikeur het levenslicht liet zien (rechts onder). Foto's: Hans Villerius
Mirna Bogert, enthousiast als altijd, en organisator Bert Tuk betraden als eerste de beursvloer van Vision 2016 (links boven), terwijl Mirna op de beurs het eerste exemplaar van Ouddorps nieuwe kruidenlikeur het levenslicht liet zien (rechts onder). Foto's: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Vision 2016 zeer geslaagd

OUDDORP – Met een goede sfeer, tevreden ondernemers en bezoekers, goede handel en een bezoekersaantal tussen de 3000 en 3500 gaat consumentenbeurs Vision 2016 als zeer geslaagd de boeken in. Afgelopen vrijdagmiddag en -avond en zaterdag de hele dag werd de beurs voor de twaalfde keer gehouden, in m.f.g. Dorpstienden te Ouddorp. De opening werd verricht door kantoormanager Mirna Bogert van VVV Ouddorp aan Zee.

Door Hans Villerius

En Mirna was ermee in haar schik, niet alleen dat ze de opening voor haar rekening mocht nemen maar ook dat de Ouddorpse VVV op de beurs mocht staan. Dat was bij de VVV "een beetje op z'n retour", gaf Mirna aan, "terwijl op een beurs staan dé manier is om als ondernemer zelf contact met je klanten te hebben en iets over je product te zeggen. Het is mooi dat we op 't eiland zo'n beurs hebben!"
Bij de opening keek beursorganisator Bert Tuk terug op een uitstekende voorbereidingsperiode. "Die is nog nooit zo goed verlopen. De zaal is weer vol, ondernemers zijn enthousiast en we zijn blij dat er ook weer nieuwe deelnemers zijn. Met elkaar hebben we 't geheel een nóg professioneler uitstraling kunnen geven." Ook nu werd op de beurs weer ruimte geboden voor enkele goede doelen en dit jaar voor 't eerst was ook de dorpsraad van Ouddorp er vertegenwoordigd. Én de beurs kreeg de primeur voor een fonkelnieuwe overheerlijke streekeigen likeur, 'Het Achterommetje', die Flip Otte van slijterij 'The Old Smuggler' er presenteerde en waarvan Mirna eveneens de eer kreeg het eerste exemplaar uit de flessenkoker tevoorschijn te halen.
Toen Vision 2016 erop zat, keek Tuk nogmaals terug, opnieuw met een voldaan gevoel. "De deelnemers waren erg tevreden. Er zijn heel goede contacten geweest en ondernemers hebben er dit jaar echt goede handel gehad. Ook van bezoekers ontvangen we positieve reacties, dat er genoeg te zien was en dat de beurs mooi was ingericht. Heel mooi ook dat één van de goede doelen, Adullam, dit jaar zo goed verkocht heeft! Ook daar dus dankbare mensen."
Over een maand, op 9 december, is er een evaluatievergadering. Dan wordt de gehouden consumentenbeurs 'tegen het licht gehouden' en zal ongetwijfeld gesproken worden over een volgende editie.