De aanwezige Tafelaars en hun kinderen overhandigen de cheque aan het museumbestuur. Foto: Hans Villerius
De aanwezige Tafelaars en hun kinderen overhandigen de cheque aan het museumbestuur. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Tafel 118 doneert € 1.250 aan Streekmuseum

SOMMELSDIJK – Nadat op 18 juni dit jaar serviceclub De Ronde Tafel te gast was bij Streekmuseum Goeree-Overflakkee voor haar jaarlijkse Diner en Blanc, was afgelopen zaterdagmiddag een delegatie van de club hier opnieuw te gast. Nu om een cheque aan het museum te overhandigen, zijnde de opbrengst van het diner.

Door Hans Villerius

De Ronde Tafel is een internationale organisatie die wereldwijd in zestig landen vertegenwoordigd is. In ons land is dat de Nederlandse Tafelronde, die verscheidene regionale afdelingen kent, Tafels genoemd. De leden, de Tafelaars, zijn mannen tussen de 18 en 40 jaar die naast onderlinge vriendschap zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien én zich in willen zetten voor het goede doel. De afdeling Goeree-Overflakkee staat binnen de organisatie te boek als Tafel 118. Eén van haar activiteiten is het Diner en Blanc, dat jaarlijks op een buitenlocatie wordt gehouden en waarvan de opbrengst bestemd is voor een lokaal goed doel, dit jaar het Streekmuseum in Sommelsdijk, waar het diner ook bij gehouden werd, in de Kerkstraat. Van de vijftien Tafelaars van Tafel 118 waren er zaterdagmiddag vijf met hun gezinnen naar het Streekmuseum gekomen om in de vorm van een cheque de opbrengst van het Diner en Blanc 2016 bekend te maken en te overhandigen: € 1.250. Dankbaar en blij is het museumbestuur met deze bijdrage, en ook andere bijdragen wanneer die ontvangen worden, want hiermee kunnen projecten worden bekostigd om het museum een facelift te geven, tentoonstellingsruimten te vernieuwen of deze te voorzien van nieuwe en eigentijdsere middelen. De bijdrage van Tafel 118 komt ten goede aan de bekostiging van twee grote vitrines, één in de landbouwafdeling en één in de visserijafdeling, projecten die inmiddels waren gerealiseerd zodat de Tafelaars zaterdag meteen konden zien hoe goed hun bijdrage besteed werd.