Afbeelding
Foto:

Woon-zorgcomplex in Nieuwe-Tonge

NIEUWE-TONGE - Er zijn vergaande plannen voor een woon-zorgcomplex in het centrum van Nieuwe-Tonge. Aan het Korteweegje komen 24 seniorenappartementen, verdeeld over drie verdiepingen, een ontmoetingsruimte en ruimtes voor gezondheidszorgpraktijken. Het unieke aan dit project is de samenwerking tussen CuraMare en de Hervormde Gemeente te Nieuwe-Tonge. Beide partijen werken samen aan dit complex vanuit een maatschappelijk belang, waarbij die de leefbaarheid van de vitale kern voor Nieuwe-Tonge vergroot wordt.

Stichting Zorg en Verpleging (onderdeel van CuraMare), Diaconie Hervormde Gemeente Nieuwe-Tonge en het college van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente uit Nieuwe Tonge ondertekenden dinsdag 25 oktober een samenwerkingsovereenkomst voor het plan. Bij de realisatie van het complex is het voor bewoners van Nieuwe-Tonge mogelijk om langer in de eigen woonplaats te blijven wonen. De appartementen zijn afgestemd om zo lang mogelijk thuis te wonen en goede zorgvoorzieningen zijn dichtbij huis.

De heren W.G.A. Driesse (ZVGO), C.J. Lugtenburg, J.P.S. Stelwagen (Diaconie Hervormde Gemeente) en de heren F. van Heemst en J Kransse (College van Rentmeesters) verwachten met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst dat er een volgende stap gezet is naar de nieuwbouw van het woon-zorgcomplex. Mensen die meer willen weten over wonen in het nieuw te bouwen woon-zorgcomplex in Nieuwe-Tonge, kunnen contact opnemen met mevrouw J. Grootenboer van CuraMare. Haar contactgegevens zijn 06-10034443 of j.grootenboer@curamare.nl.