Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Verkoping Creaclub

Vrijdag 11 november is van 13.30-19.30 uur de verkoping van de Creaclub in De Bron. Dit jaar met de taartenbakwedstrijd 'Heel Den Bommel bakt'. De taarten worden na de bekendmaking van de winnaar verkocht. Er is ook een verloting, de trekking is om 19.30 uur. Er worden allerlei producten verkocht, zoals leuke woonaccessoires, kerstartikelen, koek, cake, taart en advocaat. Er zijn ook raadspellen en voor de kinderen is er een grabbelton. Van 16.30-19.00 uur wordt er verse erwtensoep/groentesoep met een luxe boterham geserveerd. Er is ook een koffiekhoek en een hoek tweedehands spullen. Tijdens deze dag is de Hervormde kerk open voor bezichtiging, hier is een tentoonstelling met Bijbels en Psalmboeken te zien. Neem voor vragen contact op met Wilma 642148.

DIRKSLAND

Koffieochtend

Op dinsdag 15 november is er een koffieochtend, van 10.00 tot 12.00 uur in 't Reginahof. Deze keer is er de gelegenheid om met elkaar bingo te spelen. Er worden 3 rondes gespeeld, deelnemers maken kans op leuke prijzen. De kosten zijn € 5,-. Ook mensen die alleen van een kopje koffie willen genieten zijn van harte welkom. Het adres is Reginahof 1 te Dirksland.

IJsclub

De afgelopen zaterdagen is het bestuur van de IJsclub Dirksland druk bezig geweest om de ijsbaan winterklaar te maken. De verlichting is gecontroleerd en vervangen, er is snoeiwerk verricht en het gras is gemaaid. Kortom de baan kan onder water worden gezet. De leden kunnen binnenkort mevrouw Nellie Melissant aan de deur verwachten voor het innen van de contributie. Het bestuur heeft besloten de prijzen hetzelfde te houden, de bedragen zijn € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. Het bestuur rekent erop dat er niet veel afzeggingen zijn en benadrukt dat de kosten voor stroom en onderhoud gewoon doorgaan, ook als er niet geschaatst wordt. "Het is afwachten wat de winter gaat doen…"

Rommelmarkt

Zaterdag 12 november van 10.00 tot 15.00 uur is de maandelijkse rommelmarkt in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57a. Er zijn 55 verkooptafels, de toegang is gratis.

Wandelgroep

Elke woensdag vertrekt er een enthousiaste wandelgroep vanuit 't Reginahof. Er wordt eerst een kopje koffie met elkaar gedronken. Ondertussen wordt de route uitgezocht. Daarna is het genieten van de omgeving en de natuur en ontstaan er soms mooie gesprekken met elkaar. De afstand is meestal rond de 5 km. Om 12.00 uur zijn de deelnemers weer terug. Meedoen? Kom dan om 10.00 uur naar 't Reginahof aan de Reginahof 1 te Dirksland.

GOEDEREEDE

Vrouwen rondom Goeree

Op dinsdag 15 november is het echtpaar Van Heijningen te gast bij de Vereniging Vrouwen rondom Goeree (VVRG). Mijnheer en mevrouw van Heijningen zijn actief in de stichting Bonisa Zending. Tijdens de bijeenkomst vertellen ze over het zendingswerk in China. Sinds 1974 ondersteunt de Stichting christenen in China met diverse projecten, zoals studiebeurzen, noodhulp en christelijke lectuur. Er wordt ook een film getoond en er zijn spulletjes uit China te koop, waaronder kerstkaarten en snoepgoed. Aanvang 20.00 uur in Oostdam. Ook niet-leden zijn welkom, zij betalen € 5,-. Voor informatie over deze avond en de verdere avonden van de VVRG kan er worden gebeld met Riet v. Ommeren 0187-493205.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Mediawijsheid

Kinderen gaan steeds jonger online en ze doen dat steeds intensiever. Er zijn kinderen die al vanaf hun tweede jaar internetten en de "gemiddelde" driejarige peuter is 35 minuten per dag online. De vraag is of internet bijdraagt aan de ontwikkeling van het jonge kind. Raakt een kind achterop als die niet vroeg leert omgaan met digitale media? En welke sites passen bij de leeftijd van het jonge kind? Deze vragen worden behandeld tijdens de Informatieavond Mediawijsheid voor ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar, die wordt verzorgd door Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Dinsdag 15 november om 19.30 uur is er een bijeenkomst bij Kibeo, Achterdorp 5 te Dirksland. Donderdag 24 november om 19.30 uur is er een bijeenkomst in de Ouddorpse bibliotheek. De toegang is gratis, wel aanmelden via www.leerenbeleef.nl.

HERKINGEN

Wintermarkt

Op zaterdag 19 november is er van 10.00 tot 15.00 uur een wintermarkt in "Ons Huis", de toegang is gratis. De EHBO vereniging is aanwezig, hier kan een mooie boodschappenmand worden gewonnen. Verder zijn er ruim 30 tafels met materialen, bloemstukken, leuke cadeau 's, lekkernijen waar onder kruudplaetjes en nog veel meer. Dus genoeg cadeaus voor Sinterklaas of Kerstfeest. Het adres is Kaaidijk 26 te Herkingen. Voor verdere informatie: Yvonne Mol tel. 06-23187838 of mail info@onshuisherkingen.nl. Of kijk op www.onshuisherkingen.nl.

Najaarsverkoping

Zaterdag 19 november van 10.00 tot 13.30 uur is de najaarsverkoping van zendingsvereniging 'de hand aan de ploeg' rondom de kerk en in het zaaltje achter de kerk. Het adres is Onderlangs 6. Er zijn verschillende producten te koop en ook aan de inwendige mens is gedacht.

Postduivententoonstelling

Op 18 en 19 November organiseert Postduivenvereniging de Luchtbode te Herkingen weer haar jaarlijkse, grote tentoonstelling voor vlieg- en showpostduiven. Ook draait het rad van Avontuur met mooie prijzen. Er is ook een bonnenverkoop van kampioenen uit de regio, de bonnen staan op www.toppigeons.nl. De tentoonstelling is in het clubgebouw aan de Scharloodijk 32, de zaal is open vanaf 19 uur. De toegang is gratis. Meer informatie bij C. Logmans 0187-669762, c.logmans@hetnet.nl.

MELISSANT

Sinterklaasfeest

Zaterdag 12 november om 13.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan op het Plein in het Melissant. Daarna vertrekt het gezelschap samen met alle kinderen en ouders naar verenigingsgebouw Melishof. In de Melishof worden er Sinterklaasliedjes geoefend, er zal een danceclinic gegeven worden. Ook wordt het Sinterklaasspel gespeeld en wordt er samen met Sinterklaas en zijn Pieten gedanst en gezongen. Iedereen t/m 12 jaar mag meedoen. De middag zal tot ongeveer 16.00 uur duren en de toegang is gratis. Het Sinterklaasfeest wordt georganiseerd door Activiteitencommissie Melishof i.s.m. Oranjevereniging Melissant. Meer informatie: boybothof@gmail.com of 06-19175851.

Herfstmarkt

Op zaterdag 12 november wordt in de Ontmoetingskerk in Melissant een gezellige herfstmarkt gehouden, met verkoop van kaarten, crea-artikelen, boeken, goede spullen bij de Euromarkt en tweede hands kleding. Daarnaast is er een verloting (waarvoor nog loten verkrijgbaar zijn) met als hoofdprijs een geldprijs, verder prachtige prijzen zoals levensmiddelen- en badpakketten enz. Veel leuke prijzen zijn te winnen bij het enveloppen trekken. De inwendige mens wordt niet vergeten, want er worden kruudplaetjes, oliebollen, soep, broodjes, patat, frikandellen en gebakken vis verkocht, en natuurlijk koffie met iets lekkers erbij; ook is er een kleine rommelmarkt. Dus voor elk wat wils, op 12 november in de Ontmoetingskerk aan de Nieuweweg 11 in Melissant. De herfstmarkt wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur en rond 14.30 uur zal de trekking van de verloting plaatsvinden.

MIDDELHARNIS

Verkoping vrouwenverenigingen

Op zaterdag 12 november houden de vrouwenverenigingen 'Bid en Werk' en 'Ruth' hun jaarlijkse verkoping in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Landbouwweg 2 te Middelharnis. Van 9.30 uur tot 12.30 uur. De opbrengst van de verkoping is ten bate van zending, evangelisatie en andere goede doelen. Een greep uit het aanbod: diverse handwerken, zelf gemaakte kaarten/Kerst- en nieuwjaarskaarten/fotokaarten, zelf gebakken cake, kruidcake, appeltaart, boterkoek etc., diverse soorten koeken van de bakker, groente en fruit, zelf gemaakte (herfst)crea-artikelen, o.a.: spullen voor binnen en buiten, plantjes, En natuurlijk ook leuke cadeaupakketjes voor jong, oud en baby's. Speciaal voor de kinderen: envelop trekken, grabbelton, speelgoed en snoep.

Kerkhistorische lezing

De heer A. Douw, geschiedkundige, zal op woensdag 9 november en op woensdag 23 november een lezing houden over: Doop en Avondmaal in de vroege kerk. De lezingen worden aanschouwelijk gemaakt door een presentatie van treffende beelden. De eerste avond zal vooral de dooppraktijk aandacht krijgen en de tweede avond komt het vervolg van de doop en de wijze waarop het Heilig avondmaal gevierd werd aan de orde. De avonden starten om 19.30 uur in de zaal achter de Chr. Ger. kerk, Hoflaan 41 te Middelharnis. De toegang is vrij, er is wel een collecte voor de onkosten.

NIEUWE-TONGE

Bingo

De Wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op 18 november een bingo in "Ons Dorpshuis". Iedereen is van harte welkom, de zaal gaat om 19.00 uur open, de bingoavond begint om 19.30 uur.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 10 november is het breicafé, van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. De entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kan er worden gebeld met Ati Verwoerd 06-40701181.

OUDDORP

Intocht Sinterklaas

Op zaterdag 12 november om 12.30 uur komen Sinterklaas en de Pieten met de pakjesboot aan in de Ouddorpse Haven. Aan de kade speelt de "Pietenband" van Brassband Concordia gezellige Sinterklaasliedjes en wordt er warme chocolademelk uitgedeeld. Omstreeks 13.00 uur zal Sinterklaas in een prachtige koets en met een aantal Pieten in een verrassend vervoermiddel, vertrekken naar het centrum van Ouddorp. Ontvangst voor het Raad- en Polderhuis vindt plaats om circa 13.30 uur. Tussen 13.30 en 16.00 uur kunnen kinderen spelletjes spelen en hun "Pietendiploma" halen in de Ring van Ouddorp door o.a. mee te doen aan de pepernotenrace, 'Amerigo's hoefijzerspel' en cadeautjes-memory.

Tabletcafé

Op vrijdag 18 november is er van 15.00 tot 16.30 uur een tabletcafé in de bibliotheek in het Raad- en Polderhuis. Alle gebruikers van een iPad of een andere tablet zijn van harte welkom. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen bezoekers ervaringen delen en elkaar tips geven. TIP: neem een tablet mee. Het is ook voor mensen die nog geen tablet hebben, maar wel geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden. De toegang is gratis.

Bingo 55+

Op woensdag 16 november, organiseren de vrijwilligers van de 55+ club weer een bingo. Die start om 14.00 uur in de Dorpstienden in Ouddorp. Er zijn mooie prijzen te winnen. De kosten bedragen € 6,- inclusief een kopje koffie of thee. Op 23 november is er een handwerkmiddag, bezoekers kunnen dan gezellig komen breien, haken, borduren of knippen en plakken. Neem hiervoor een eigen handwerkje mee. Neem voor meer informatie contact op met Joke van Dam, via 0187-682319 of met stichting ZIJN tel. 0187-483366.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 9 november is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Er is een ervaren handwerkspecialist aanwezig om deelnemers met raad en daad bij te staan. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie, thee of fris (kosten € 1,20 per consumptie). Aanmelden is niet nodig. Meer weten? Bel dan met Stichting ZIJN (0187) 641344 of e-mail naar m.vanderwelle@zijngo.nl.

Rijbewijskeuring

Senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd, kunnen op 11 november en 9 december terecht bij Stichting Welzijnswerk Oostflakkee, Bernardstraat 35. Schikt de datum u niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio. Voor senioren kost de keuring € 35,- en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 55,-. Voor informatie en een afspraak kan er gebeld worden naar Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088-2323300.

Evensong

Op zaterdag 12 november om 19.30 uur wordt in de R.K. Kerk in Oude-Tonge een Evensong uitgevoerd door het Oecumenisch Koor G-O, Soli Deo Gloria Stad aan 't Haringvliet en de Maascantorij Rotterdam. In deze grotendeels gezongen dienst/avondgebed naar Anglicaans voorbeeld, is ook ruimte voor samenzang. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Na afloop is er een collecte voor de onkosten.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Stemmen voor Kern met pit

Afgelopen jaar heeft Stad aan 't Haringvliet meegedaan aan een prijsvraag van de Nederlandse Heidemaatschappij. Het gaat erom wie het leukste/nuttigste project wist te realiseren gedurende 2016 en dus een 'Kern met pit' is. De Stadtenaren doen mee met alle activiteiten rond de herdenking van Mel Dale. Om in aanmerking te komen voor een prijs moeten er zo veel mogelijk mensen stemmen. Dat kan tussen 1 november en 31 december op www.kernmetpit.nl. Het project staat onder Zuid-Holland en dan links onderaan.

SOMMELSDIJK

ReaLTime

Stichting RealTime organiseert op zaterdag 12 november een open avond met als thema 'Wandelen met God'. Iedereen is uitgenodigd om te komen luisteren naar evangelist W.N. van Dooijeweert, hij heeft ervaring in binnen- en buitenland. Met regelmaat bezoekt de evangelist Peru om daar de bevolking te vertellen over de Heere Jezus Christus. Voor meer informatie over zijn werk: http://www.evangelist-van-dooijeweert.com/ Evangelist van Dooijeweert gebruikt de tijd die hij met zijn vrouw in Nederland is om lezingen en diensten te verzorgen voor zowel jong en oud. De avond begint om 19.45 uur in het EduDelta aan de Langeweg 107 Middelharnis/Sommelsdijk. Voor meer informatie zie: www.realtimego.nl.

STELLENDAM

Poteravond Caleido

Op woensdag 9 november is er een poteravond bij Inloop Caleido. Voor € 7,50 krijgen bezoekers een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Jong en oud is vanaf 17.00 uur welkom bij 'de Rank ' aan de Bosschieterstraat 6 in Stellendam. Graag vooraf opgeven via: inloopcaleido@gmail.com, of 06-23506507. Mensen die problemen hebben om vervoer te regelen kunnen contact opnemen.

Oud papier

Op zaterdag 12 november halen mensen van de Hervormd Jeugdwerk Stellendam weer oud papier en karton op. De inzameling start om 9.00 uur op de Molenkade, Nieuweweg en de Schoolstraat. De organisatie verzoekt om het oud papier goed gebundeld buiten te zetten.