Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Bingo SVIK

Stichting SVIK organiseert voor donderdag 3 november een bingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

Avond over reuma

De reumapatiëntenvereniging Goeree-Overflakkee organiseert op maandag 14 november een bijeenkomst in het ziekenhuis. Er is iemand van de Mediq Apotheek te gast om uitleg te geven over nieuwe medicijnen, prijzen en de veranderde merken. De aanvang is 19.30 uur, de koffie en thee staat klaar voor de bezoekers.

GOEDEREEDE

Oud papier

De Stichting Oud Papier "Apollo" te Goedereede haalt zaterdag weer oud papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook huishoudelijk karton kan worden aangeboden. De organisatie verzoekt om het oud papier voor 08.30 uur goed gebundeld buiten te zetten. Oud papier kan ook worden ingeleverd in de container, die staat bij parkeerterrein het Hofje. Het inleveren kan tussen 08.00 en 17.00 uur.

MELISSANT

Lezing over Dahlia's

Dinsdag 15 november geeft Frans Sturm voor Groei & Bloei een lezing over dahlia's. In de lezing belicht hij zijn ervaringen met de dahlia. Hij vertelt onder andere over snoeien, dieven en showbloemen. In de film na de pauze wordt o.a. een beeld gegeven van de dahliatuin van Frans Sturm. Frans heeft jaarlijks ongeveer 1500 tot 2000 dahliaplanten. En bezoekers krijgen een impressie van één van de shows welke Frans heeft georganiseerd. Op de shows waren gemiddeld een 16.000 tot 20.000 dahlia's in ongeveer 200 bloemstukken verwerkt. De lezing vindt plaats in "De Nollestee", Nolleweg 1 in Melissant. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis voor Groei & Bloei-leden, niet-leden betalen € 3,50.

MIDDELHARNIS

Alzheimercafé

Op woensdag 2 november is er van 19.30 tot 21.00 uur een alzheimercafé in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27. Het thema is "Mantelzorgers aan het woord". Er wordt met partners gepraat over de ervaringen rond de zorg en aandacht voor hun man of vrouw. Hoe verwerk je als mantelzorger alle veranderinge? Inloop vanaf 19.00 uur.

Verkoping vrouwenverenigingen

Op zaterdag 5 november houden de vrouwenverenigingen 'Bid en Werk' en 'Ruth' hun jaarlijkse verkoping in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Landbouwweg 2 te Middelharnis. Van 9.30 uur tot 13.00 uur. De opbrengst van de verkoping is ten bate van zending, evangelisatie en andere goede doelen. Een greep uit het aanbod: diverse handwerken, zelf gemaakte kaarten/Kerst- en nieuwjaarskaarten/fotokaarten, zelf gebakken cake, kruidcake, appeltaart, boterkoek etc., diverse soorten koeken van de bakker, groente en fruit, zelf gemaakte (herfst)crea-artikelen, o.a.: spullen voor binnen en buiten, plantjes, En natuurlijk ook leuke cadeaupakketjes voor jong, oud en baby's. Speciaal voor de kinderen: envelop trekken, grabbelton, speelgoed en snoep.

Themamiddag hoogbegaafdheid

Op zaterdag 12 november is er van 13.30 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Middelharnis een themamiddag over hoogbegaafde kinderen. De middag wordt verzorgd door Linda van der Klooster, auteur van het boek De Domste Thuis – Moeder in een hoogbegaafd gezin, en Mirjam Veldhoven, eigenaar van adviesbureau Cleverbee – Voorsprong bij Opgroeien. Hoe is het als je man en kinderen intelligenter zijn dan jijzelf? Linda van der Klooster is niet dom, maar wel de domste thuis. Haar man, zoon Heron (12) en dochter Ilse (7) zijn alle drie hoogbegaafd en Linda niet. Ze schreef erover in haar boek De Domste Thuis. Mirjam Veldhoven is oprichter van de landelijke werkgroep 'Signaleren en begeleiden van kinderen onder de 4 met een voorsprong' en met haar bedrijf Cleverbee deelt zij haar kennis over ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid met ouders en pedagogisch medewerkers. Tijdens deze themamiddag zal Mirjam aandacht besteden aan de achtergronden en de signalen en risico's van een ontwikkelingsvoorsprong bij jonge kinderen. Ook is er ruimte voor vragen en discussie. De toegang is € 5,-, leden betalen € 3,-.

Repaircafé

Op zaterdag 5 november van 10.00 tot 12.30 uur staan de monteurs en naaisters weer klaar om bezoekers te helpen met het repareren van defecte spullen. Het Repaircafé is in Kringloopwinkel Goed-voor-Goed, Simon Stevinweg 49, industrieterrein Middelharnis. In de kringloopwinkel worden allerlei gebruikte en in zeer goede staat verkerende huishoudelijke goederen verkocht. Meer informatie staat op www.repaircafemiddelharnis.nl.

Leerlingenconcert

Op dinsdagavond 8 november verzorgen piano- en dwarsfluitleerlingen van de docenten Piet Westhoeve en Lisette van den Broek een concert in de Rabobankzaal van het Diekhuus. Er kan onder andere worden geluisterd naar 'Skinny Love' en 'I Giorni' en het fluitconcert 'Il Gardellino'. Het concert begint om 19.30 uur, de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/muziekgebouwgo.

OUDDORP

Themadienst

Zondag 6 november om 9.30 uur is er een themadienst in de Doopsgezinde Gemeente (Dorpstienden 3). Dominee Edwin de Jong spreekt over het thema: 'Het is weer maandag'. In de themadienst gaat het over de vraag of er een verschil bestaat in je geloof op zondag en je geloof op maandag. Concreet betekent dat: hoe kun je nu Christen zijn op je werk, op school, in de supermarkt, thuis, of waar dan ook? Of zijn dat misschien twee gebieden, werk en kerk, die helemaal niets met elkaar te maken hebben?

Dienst voor belangstellenden

Zondag 6 november is er weer een Dienst voor Belangstellenden in de Gereformeerde Kerk aan de Dorpstienden te Ouddorp. Ds W. van der Kooij uit Arnhem zal hierin voorgaan. Het Thema in deze dienst is: "Waar gaan wij mank aan". Muzikale medewerking wordt verleend door het Rozenburgs Mannenkoor onder leiding van Martin van Broekhoven. Het orgel wordt bespeeld door Jan van Elst. De aanvang is niet zoals gewoonlijk om 18.30 uur, maar om 17.00 uur!

Oliebollenverkoop

Op zaterdag 5 november 2016 houdt de Chr. Peuterspeelzaal 'Prinses Amalia' uit Ouddorp de jaarlijkse oliebollenactie. De verse oliebollen zullen vanaf 8.00 uur verkocht worden op het parkeerterrein bij Jumbo Sperling en binnen bij Albert Heijn v/d Berg. De opbrengst komt volledig ten goede aan de peuterspeelzaal.

Jubileum 55+ club

Op woensdag 9 november vanaf 14.00 uur viert de 55+ club in Ouddorp haar tienjarig bestaan. Ze doet dat met een voorstelling van Zeeuwse Sien. Sien is een onvervalste Zeeuwse en recht voor zijn raap. Ongeremd maakt ze bezoekers deelgenoot van haar dagelijkse belevenissen. Of het nu over haar twee vrijgezelle broers gaat, haar huishoudentje of over het jaarlijkse busreisje van de bank. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en kosten € 7,50. Op 16 november is er een bingo en zijn natuurlijk ook de koersballers weer actief. Neem voor meer informatie contact op met Stichting ZIJN tel. 0187-483366.

OUDE-TONGE

Avond Erfrecht

De FNV Delta Noord organiseert op vrijdag 4 november een thema-avond over 'Erfrecht'. De avond is bestemd voor iedereen: leden, niet-leden, jong en oud. De inloop is om 19.00 uur. De start is om 19.30 uur. De bijeenkomst is in De Gutterswei, Willemstraat 14 te Oude Tonge. Met medewerking van Notariskantoor: Schuring en Benschop uit Middelharnis.

Evensong

Op zaterdag 12 november om 19.30 uur wordt in de R.K. Kerk in Oude-Tonge een Evensong uitgevoerd door het Oecumenisch Koor G-O, Soli Deo Gloria Stad aan 't Haringvliet en de Maascantorij Rotterdam. In deze grotendeels gezongen dienst/avondgebed naar Anglicaans voorbeeld, is ook ruimte voor samenzang. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Na afloop is er een collecte voor de onkosten.

Tabletcafé

Op vrijdag 11 november is er van 13.30 tot 15.00 uur een tabletcafé in de Bibliotheek in Oude-Tonge, die zit in Ebbe en Vloed. Alle gebruikers van een iPad of een andere tablet zijn van harte welkom. Bezoekers kunnen ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit hun tablet te halen. Tip: neem een tablet mee! Ook mensen die nog geen tablet hebben, maar wel geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden zijn van harte welkom om aan te schuiven. De toegang is gratis.

Gebedsbijeenkomst

Sinds oktober komen een aantal christenen eens per maand bij elkaar om te bidden voor het dorp. De groep nodigt belangstellenden uit om op donderdagavond 10 november mee te bidden. De bijeenkomst wordt gehouden in de bovenzaal van Activia aan de Kerkring, het is van 20.30 tot 21.15 uur.

Klassieke Middag

Dinsdag 15 november 2016 is er een middag met klassieke muziek in het restaurant van Ebbe en Vloed. Jonge deelnemers aan het Prinses Christina Concours verzorgen een optreden. Aanvang 14.30 uur, koffie/thee vanaf 14.00 uur. Bezoekers van buiten Ebbe en Vloed 2,50 euro, incl. koffie/thee. Aanmelden kan op 7 november bij de receptie. Per e-mail naar anbo.oostflakkee@upcmail.nl of tonniekag@hotmail.com van de Zonnebloem. Op maandag 7 november kan er tussen 18.00 en 21.00 uur telefonisch worden aangemeld via de ANBO: tel. 642590, of bij de Zonnebloem: 642414.

SOMMELSDIJK

Open repetitie

Op dinsdag 8 november aanstaande houdt het Christelijk gemengd Rebobôthkoor te Sommelsdijk een 'open' repetitieavond. Die is van 19.45 tot 21.30 uur in de Rehobôthkerk, Olympiaweg 44 te Sommelsdijk Op die avond zijn belangstellenden van harte welkom om de sfeer op het koor te komen proeven. Het Christelijk gemengd Rehobôthkoor, opgericht in 2008, is een interkerkelijk koor met een reformatorische grondslag en telt op dit moment 56 leden. De wekelijkse repetities vinden plaats in de Rehobôthkerk aan de Olympiaweg te Sommelsdijk, maar het koor is niet verbonden aan de Hersteld Hervormde gemeente of een ander kerkverband. De dirigent is Marinus van Slooten uit Sommelsdijk. Met ingang van september heeft het koor ook een nieuwe organist: de negentienjarige Rik Melissant uit Sommelsdijk. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd vrijblijvend de repetitie op die avond bij te wonen en de sfeer op het koor te komen proeven. Bezoekers kunnen luisteren of zelf meezingen. Meer informatie over het koor is te vinden op www.chrgemrehobothkoor.nl.

Aangepaste kerkdienst

Op zondag 6 november is er weer een aangepaste kerkdienst voor "mensen met een beperking". De dienst zal plaatsvinden in de Exoduskerk te Sommelsdijk. In deze dienst hopen voor te gaan dhr. P. Visser en dhr. J. de Bree. De aanvang is om kwart vòòr drie. Iedereen is van harte welkom.

Opbrengst stroopwafelactie

De stroopwafelactie ten bate van het Hulp project van Ds. Blankers heeft € 1.700, - opgeleverd. De organisatie bedankt iedereen die het mogelijk gemaakt heeft om dit mooie bedrag in te zamelen.

STELLENDAM

Multi-Culti maaltijd

Op donderdag 3 november is er bij Inloop Caleido een Multi-Culti dag. Er zijn twee gasten die voor de bezoekers een Afrikaanse maaltijd bereiden. Proef de verschillen met de Hollandse pot. De maaltijd is van 12.00 tot 14.00 uur in De Rank, Bosschieterstraat 6. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Graag vooraf aanmelden: inloopcaleido@gmail.com of tel: 06-23506507. Neem ook contact op als het niet lukt om vervoer te regelen.

Koffiemiddag PGGO

Op dinsdag 8 november is er een koffiemiddag van het Platform Gehandicapten Goeree-Overflakkee. Vanaf 14.00 uur in het Haagse Huus (Haagsestraat 4a). Bezoekers kunnen hun partner, buur of mantelzorger meenemen. Ook van buiten Stellendam waren er de laatste keer veel deelnemers aanwezig. Oude bekenden begroetten elkaar weer en er werden nieuwe contacten gelegd. Er is tijd voor discussie, maar ook voor persoonlijke verhalen. Met alles wat bezoekers naar voren brengen, gaat het PGGO aan de slag. De eigen bijdrage is € 2,50 per persoon. Opgeven bij het secretariaat: PGGOinfo@gmail.com, of bij Wil Noteboom: 06-19722560.

Brandpreventie en erwtensoep

Op donderdag 10 november organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN afd. Stellendam een voorlichtingsmiddag. Deze zal gaan over brandpreventie en veiligheid en wordt gegeven door de brandweer en politie. Na afloop van de presentatie, wordt er heerlijke erwtensoep geserveerd. Hiervoor moeten bezoekers zelf een soepkom/bord en bestek meebrengen. De bijeenkomst start om 15.00 uur in het Haagse Huus, de zaal is open vanaf 14.45 uur. Deelname kost € 5,-. Aanmelden kan tot 7 november bij mevr. M. v. Oostenbrugge, tel: 491653 of bij: mevr. E.S. Spahr vd Hoek, tel: 602411.

Inzameling voor Roemenië

Op vrijdag 4 november 2016 houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië. De spullen kunnen worden gebracht tussen 18.30 en 19.30 uur, de inzameling is aan de Margrietstraat, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).

Visverkoop

Op zaterdag 5 november zal de Hervormde Gemeente van Stellendam diverse soorten vers gebakken vis verkopen in een kraam op het Oranjeplein in Stellendam. Vanaf 8.00 uur kan men terecht voor heerlijke kibbeling, scholfilet en gebakken tong en schar. De opbrengst is geheel bestemd voor de kerk van de Hervormde Gemeente Stellendam.