Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

KIBO blijft verbazen

MIDDELHARNIS - Vijf jaar geleden ging in Dirksland KIBO Accountants & Belastingadviseurs van start. Accountant Hein Kievit en belastingadviseur Martin Boogaard vonden dat het anders moest en ook kon. De afgelopen vijf jaar hebben zij met hun diensten bewezen te voorzien in een behoefte. Inmiddels tien man sterk en gestationeerd in Middelharnis bedient KIBO Accountants & Belastingadviseurs allerlei ondernemers op financieel en fiscaal vlak.

Zijn jullie verbaasd door het succes?

Volmondig en tegelijk: "Ja!"

Martin: "Maar we hebben natuurlijk altijd wel geloof en vertrouwen gehad in onze visie."

Wat houdt die visie in?

Hein: "Wij geloven dat iedere ondernemer meer kan dan hij of zij voor mogelijk houdt. Het is onze werkwijze gevraagd en ongevraagd onze klanten te adviseren. Wij verwerken de boekhouding van onze klanten en iedere ondernemer ontvangt van ons tussentijdse overzichten (managementdashboards), afgestemd op zijn persoonlijke situatie. Samen hebben we dan al zijn kritische prestatie-indicatoren geformuleerd. Op die manier kunnen wij de ondernemer actief sturen en adviseren. Zo zien we bijvoorbeeld snel of de ondernemer beter of slechter presteert dan de benchmark, of en wanneer hij moet investeren en of hij niet te veel of te weinig belasting betaalt. We voorkomen verrassingen op financieel en fiscaal gebied. Wij geloven dat we veel meer kunnen betekenen voor ondernemers dan de traditionele accountant. Door de digitalisering en de vertrouwensrelatie die wij opbouwen met onze klanten kunnen wij veel beter helpen!"

Wat kenmerkt de dienstverlening van KIBO?

Martin: "Hoe meer boekhoudingen en informatie we digitaliseren, hoe meer we ermee kunnen. Bovendien geeft de digitalisering steeds sneller betere inzichten."

Maar wat kun je als ondernemer met die inzichten?

Martin: "Wij vinden het leuk de ondernemer te verrassen met wat er allemaal mogelijk is, met wat hij zelf nog niet zag. Of met wat hij zelfs niet voor mogelijk hield. Dat is typisch KIBO."