Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Nic van Gelder scoort 300 game bowling in De Staver

SOMMELSDIJK - Nick van Gelder heeft het geflikt: als eerste persoon is hij erin geslaagd een 300 game te scoren in de Staver. Dit is een ongelofelijke prestatie.

Nick is natuurlijk heel blij. Hij gooit de laatste tijd steeds beter en dit komt mede door de nieuwe trainingsmogelijkheden in De Staver. De BVM en de Staver hebben de handen ineengeslagen en een bijzondere financiƫle inspanning gedaan om de faciliteiten te verbeteren. Dit vooral door goed onderhoud aan de banen en machines. Er is ook een nieuwe voorziening die een gevarieerd oliepatroon kan neerleggen dit heeft de condities verbeterd en men ziet een stijgende lijn in de prestaties, met als ultieme score de maximum score van 300 (hiervoor zijn 12 strikes nodig).

Wethouder Gerrit de Jong ondersteunt de gecombineerde acties en onderschrijft dat het gekozen pad van De Staver met het motto "de kracht van verbinden ook hier zijn vruchten heeft afgeworpen. Zo maakt De Staver steeds vaker sport-inhoudelijke keuzes die vooral een bijdrage leveren aan de intrinsieke waarde van sport".

Directeur Lesly Wolters van De Staver geeft hierbij ook aan dat het vanzelfsprekend is dat mensen voor hun sport een bijdrage over hebben, maar vaak is er een spanningsveld tussen kosten en doel. "Dit willen we in de toekomst verkleinen, dat wil niet zeggen dat sport direct goedkoper moet worden maar vooral beter!", aldus Wolters.