Afbeelding
Foto:

Nieuwe expositie 'kleur-rijk' in Remonstrantse kerk

SOMMELSDIJK - Vanaf 5 november is er een expositie in de Remonstrantse kerk (Voorstraat 35) met schilderijen van Nel Saarloos. Haar werk is te bekijken na de kerkdienst op zondag, vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur en op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. De expositie is ook op verzoek te bezichtigen door aan te bellen bij de familie Schrier, die boven de kerk woont. De expositie is te bezichtigen tot en met 4 januari 2017.

Rond 1990 is Nel Saarloos begonnen met schilderen bij Kees van de Wetering in Zierikzee. Tevens heeft zij in het binnen- en buitenland meegedaan aan verschillende cursussen, schilderwerken en workshops in uiteenlopende technieken. Vandaar dat haar werk nogal gevarieerd is: ingetogen zwart/wit of juist heel uitbundig van kleur. Zij was altijd al creatief bezig met kleuren. Schapenwol spinnen en verven. Laaiend enthousiast was zij als de wol uit het verfbad kwam met schitterende kleuren.

Uitvergrotingen van eerder gemaakte collages of nonchalant geklieder vormen vaak een uitgangspunt voor een schilderij. Experimenteren in verschillende technieken, Saarloos vindt het heerlijk! In 2002/ 2003 heeft zij op de vrije academie (SKVR) in Rotterdam model- en portrettekenen/schilderen gedaan. Daarna veel met ecoline gewerkt... Met acrylverf heeft ze duidelijk een eigen stijl ontwikkeld, waar zij zich lekker bij voelt. Een stijl die bij haar past: abstract/figuratief. Wat brutaal, raadselachtig en bovenal kleurrijk. De schilder weet niet wat het wordt als zij begint. Tijdens het schilderen verschijnen vormen die zij wil laten zien en soms laat zij ze ook weer verdwijnen. Het blijft geheimzinnig. Je vraagt je steeds af: 'wat gebeurt hier nu eigenlijk allemaal?'