Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

'Corners' gezongen door Vocaal ensemble Magnificat

DIRKSLAND - Ieder jaar in november geeft Vocaal ensemble Magnificat onder leiding van Rinus Verhage een concert in de Hervormde Kerk van Dirksland. Het koor streeft ernaar muziek uit te voeren zoals het bedoeld is.

Dat zal ook dit jaar op zaterdag 12 november te horen zijn. Op deze avond zal de muziek klinken uit verschillende invalshoeken of, zoals de titel van één van de nummers het in het Engels noemt, vanuit 'every corner'.
Het stuk 'Jesu meine Freude' van Johann Sebastian Bach zal velen bekend in de oren klinken. Het is gebaseerd op Bijbelteksten uit Romeinen 8. Eveneens van een Duitse componist en een tekst waarin een Bijbelgedeelte is verwerkt is 'Wie liegt die Stadt so wüst' van Rudolf Mauersberger. Het is gecomponeerd na het bombardement op Dresden in maart 1945 en er zijn Bijbelteksten uit Klaagliederen van Jeremia in te horen. Deze stukken leggen ieder een heel eigen accent op muziek. Toepasselijk wanneer het gaat over 'invalshoeken' is de titel van het indrukwekkende 'Let all the world in every corner sing', geschreven door Ralph Vaughan Williams. Wim Diepenhorst, de vaste begeleider op het orgel, heeft in deze compositie een bijzondere rol. Ook wordt deze avond in het Latijn gezongen, bijvoorbeeld 'Ubi Caritas' van de Noorse componist Ola Gjeilo. Vanzelfsprekend werpt dit koorwerk weer een ander licht op muziek. Er is deze keer ook gekozen om enkele negro-spirituals uit te voeren, wat verrassend zal klinken. Van alle muziek is een vertaling op het programma afgedrukt.
U bent van harte welkom op zaterdag 12 november vanaf 19.30, het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, aan de uitgang is er een collecte voor de onkosten.
"Als u zich op deze avond met Vocaal ensemble Magnificat muzikaal laat meenemen wordt u van alle kanten muzikaal onthaald!" aldus de organisatoren.