Dankwoord van Gerrie Schellevis voor alle vrijwilligers. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Dankwoord van Gerrie Schellevis voor alle vrijwilligers. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen

"Een voorziening die past in het beleid van de gemeente"

Vervolg van de voorpagina

De inzet van de vele vrijwilligers verdient extra waardering. Alleen al de "verhuizing" van de 5000 boeken was een megaklus verzekerde Gerrie Schellevis (medewerker bibliotheek ) die haar "team" graag met een dankwoord en bloemen in het zonnetje zette. Pau Heerschap van Museum Ouddorp voegde daar graag de naam van vakwerkexpert Jan Markestein uit Dirksland aan toe.

Combinatie                                                                                                                                

Wethouder De Jong had vooraf al een kijkje genomen in het aangepaste en heringedeelde pand. Hij zei te kunnen begrijpen dat bezoekers bij de eerste indruk wellicht iets van teleurstelling gevoelen omdat de oorspronkelijke bibliotheek - museumpresentatie zich niet meer zo direct profileert. Nu in een combinatie van bieb, museum en bank. Bezoekers zullen echter naar zijn mening het gebouw en de inhoud toch snel positief waarderen en kunnen omarmen als gewaardeerde voorziening. Als "ons" gebouw. Pau Heerschap gaf aan dat hij aanvankelijk enige tegenzin had bij het ondertekenen van de intentieovereenkomst. Gaande het traject werd hij steeds positiever over de samenwerking. Begrijpelijk die insteek, omdat het museum voorheen over het gehele pand beschikte en nu in de marge zal werken. "Onze doelstelling om het museum gestalte te kunnen geven, zij het in een wat kleinere vorm, is overeind gebleven. Ik weet zeker dat wij hiermee uit de voeten kunnen" zei hij. Samen met een professionele vormgever is een museumroute van 10 thema's opgezet.

Leefbaar houden                                                                                                                        

Interim-directeur Tissen van de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta was blij met de ontwikkeling van de nieuwe vestiging in Oudorp. " Ik kijk er met een positieve blik naar ."Hij juichte de samenwerking toe en sprak de wens uit dat deze samenwerking in de komende tijd ook krachtige invulling en vorm krijgt. Dit voor de bewoners van de Kop van Goeree, Ouddorp en de toeristen en recreanten die het pand op deze mooie locatie zullen bezoeken en met ons kennis en informatie dan kunnen delen. Directievoorzitter Renata Brabander (Rabobank Het Haringvliet) gaf aan dat de bank steeds zoekt naar samenwerkingsvormen. Zij schetste de veranderingen van wensen van de klanten in deze tijd. Voor haar de bankzaken, maar breder getrokken ook richting bibliotheken en musea. Wij zullen ons met z'n allen blijven inzetten voor onze doelgroepen. Wel met veranderende, in de tijd passende, werkzaamheden en activiteiten. Zij was positief over de samenwerking die tot het eindresultaat hier in het Ouddorps museumpand pand had geleid. Historie en modern in één, dan heb je me al gauw aan je zijde, zei ze lachend. "Opnieuw een voorziening die past in het beleid van de gemeente om dorpskernen vitaal en leefbaar te houden", besloot wethouder De Jong. Vervolgens kon men een kijkje in het gebouw nemen. Onder de belangstellenden waren veel politici, als vertegenwoordigers van de meeste raadsfracties.