Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Kinderboekenweekfeest op de Bosseschool

MIDDELHARNIS - Op de Bosseschool werd in de periode voorafgaand aan de herfstvakantie op een feestelijke wijze aandacht besteed aan de Kinderboekenweek.

Op woensdag 5 oktober werd de Kinderboekenweek met als thema "Voor altijd jong" op feestelijke wijze samen met alle 380 leerlingen op het plein geopend.

het was opvallend dat er deze ochtend heel veel opa's en oma's op het schoolplein stonden! 's Middags was er een echt Kinderboekenfeest waarbij Boekhandel Bruna met een kinderboekenmarkt aanwezig was. De oudercommissie zorgde voor broodjes knakworst, koffie, thee en limonade.
In alle groepen werd op verschillende manieren aan het thema van de Kinderboekenweek gewerkt en er werd natuurlijk veel gelezen en voorgelezen. Opa's en oma's die hier voor werden uitgenodigd deden dit met veel plezier en de kinderen genoten van deze extra voorleesmomenten.

Op 7 oktober bracht kinderboekenschrijver Reggie Naus een bezoek aan de Bosseschool. Hij is de schrijver van onder andere de serie "De piraten van hiernaast" Kinderen van de groepen 5 t/m 8 luisterden geboeid naar zijn lezing over het vak van schrijver en wisten na afloop alles van piraten. Reggie deelde handtekeningen uit en maakte een aantal mooie tekeningen.
De Kinderboekenweek werd op vrijdagmiddag 14 oktober afgesloten met de finale van de Bosseschoolvoorleeswedstrijd. In alle groepen 4 t/m 8 waren er in de voorgaande weken al voorrondes georganiseerd waaruit per klas 1 winnaar naar voren kwam.
Nadat iedereen aan de beurt gekomen was om voor te lezen zonderde de vierkoppige jury zich wederom af om overleg te plegen. Uiteindelijk ging Bente Grootenboer uit groep 8 er met de wisselbeker en het schoolkampioen-certificaat vandoor. De jury was het er unaniem over eens dat Bente goed, duidelijk en op een humoristische wijze voorlas.

Met deze wedstrijd eindigde een geslaagde Kinderboekenweek!
Alle kinderen en leerkrachten van de Bosseschool wensen Bente uiteraard veel succes tijdens de eindronde die op zaterdag 11 februari 2017 plaatsvindt in Cultureel Centrum "Het Diekhuus" te Middelharnis.

Afbeelding