Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 31 oktober a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Rommelmarkt en verkoping

Op zaterdag 29 oktober is er van 9.00 tot 15.00 uur een rommelmarkt/verkoping bij Zorgcentrum Geldershof, Poldersweegje 2 te Dirksland. Er is een grote rommelmarkt, met dit jaar ook weer tweedehands kleding. Er wordt vers gebakken vis verkocht en verder zijn er o.a. oliebollen, erwtensoep, boerenkaas, tweedehands boeken, bloembollen (tulpen, hyacinten, in allerlei kleuren en amaryllissen) en nog vele anders stands. Er is ook weer aan de kinderen gedacht. De opbrengst zal worden besteed aan extra activiteiten voor de bewoners. Dit jaar is er onder andere een uitstapje gemaakt naar Diergaarde Blijdorp en naar de kerstmarkt bij de Intratuin.

GOEDEREEDE

Goeree creatief

Donderdag 27 oktober zijn de deuren van Oostdam weer geopend voor Goeree Createf. Iedereen die wil komen met een eigen brei of haakwerk is vanaf 19.00 uur welkom. Er is eventueel ook een leuke workshop flessenlabel maken te volgen. Voor deze workshop moet vooraf worden aangemeld, dat kan via 06-31000604.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Vrijwilligers gezocht Natuurwerkdag

Op 5 november is het landelijke Natuurwerkdag. Dé dag waarop jong en oud vrijwillig aan de slag gaan met het onderhoud van de natuur in hun omgeving. Op het eiland zijn er klussen in De Pitweije in Ouddorp en bij de molens van Dirksland en Stad aan 't Haringvliet. In Zuid-Holland staat dit jaar de molenbiotoop centraal. Het onderhoud van deze groene omgeving rond de molen is van groot belang voor het behoud van de molens. Als het groen rond de molen te hoog wordt, vangt de molen te weinig of te onregelmatig wind en kunnen de wieken niet draaien. En rust betekent in dit geval ook roest. De werkzaamheden worden begeleid door de molenaar of een groenspecialist. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.natuurwerkdag.nl.

Collecte voor blinde en slechtziende mensen

Nederland telt 350.000 mensen die blind of slechtziend zijn. Niets of bijna niets kunnen zien, heeft ingrijpende gevolgen. Daarom collecteert Vereniging Bartiméus Sonneheerdt van 24 oktober t/m 28 oktober om geld in te zamelen voor blinde en slechtziende mensen. De opbrengst van de collecte wordt besteed aan twee onderwijsprojecten voor blinde en slechtziende kinderen. Een project voor het ontwikkelen van digitaal onderwijs en een project voor de aanschaf van voelbare prentenboeken. Meer informatie: steunBartimeus.nl.

HERKINGEN

Scharrelloodsje

Het Scharrelloodsje is elke maand anders. Het assortiment wordt elke maand aangevuld en daarom blijft het elke keer weer een verrassing. Aanstaande zaterdag is het Scharrelloodsje geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Het Scharrelloodsje is niet alleen voor mensen met een smalle beurs, maar ook voor snuffelaars en verzamelaars. Er is een grote collectie boeken, cd's, dvd's, seizoenartikelen, schilderijen, speelgoed, potten, pannen, puzzels, spelletjes, serviezen, glaswerk en leuke snuisterijen. Omdat het kouder wordt is er zaterdag koffie in de Fontein en worden er pannenkoeken gebakken.

MIDDELHARNIS

Open Coffee

Woensdag 26 oktober is er een Open Coffee Goeree Overflakkee bij Rabobank Het Haringvliet. De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers, bestuurders en managers, van zowel binnen als buiten de regio. Informeel netwerken staat centraal. Bezoekers hebben de gelegenheid om hun netwerk uit te breiden en kennis te delen. De entree is gratis, evenals de koffie, thee en de aangeboden versnapering. De bijeenkomst is van 09.00 tot 11.00 uur, het adres is Rottenburgseweg 25, 3241 XD te Middelharnis.

Slotavond Omloop

Donderdag 10 november is de slotavond van de 27ste Omloop. Alle lopers, vrijwilligers en anders betrokkenen zijn welkom bij de feestelijke afsluiting van het wandelevenement. Tijdens de avond wordt de Omloop geëvalueerd, wordt het sponsorbedrag bekend gemaakt en worden er prijzen overhandigd aan de loper en kinderen die het meeste geld hebben ingezameld. De bijeenkomst is vanaf 19.30 uur in restaurant Werelds In-Side bij Tieleman Keukens, Korendreef 15 in Middelharnis.

Kledingverkoop

Zaterdag 29 oktober is er van 9.00 tot 15.00 uur een verkoop in de kledingschuur. De opbrengst is voor de Exoduskerk. Er is dames, heren en kinderkleding in verschillende maten te koop. Er kan een complete outfit worden gekocht, er zijn ook accessoires zoals sieraden, sjaals, riemen, schoenen en hoeden te koop. Op 4 en 5 november is er een kledingverkoop in de Exoduskerk aan de Dorpsweg.

OUDDORP

Concert Cui-orkest

Onder muzikale leiding van dirigent Arie Stolk geeft het Cui kamerorkest zaterdagavond 29 oktober een concert in de kerkzaal van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden in Ouddorp wordt met medewerking van Dineke Visser (hobo) en Jet Cornelis (fagot) een programma gepresenteerd met als thema Antieke dansen. Werken worden vertolkt van Susato, Reicha, Respighi, Vivaldi, Händel, Bach en Boyce. Info en reserveren kan via info@cuiorkest.nl. De toegang, inclusief koffie/thee is 12 euro p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Het concert begint om 20.15 uur.

Zangavond

Op zaterdag 29 oktober zal er een zangavond gehouden worden in de Hervormde kerk van Ouddorp, Weststraat 2. Met medewerking van Kinderkoor Kadosj, Jeugdkoor Hadar en het Mannenensemble Goeree o.l.v. Berdien Dekker. Tijdens de zangavond zal er een meditatie gehouden worden, aanvang van de avond is 19.30 uur.

Rommelmarkten

Van der Linde sluit het seizoen met twee laatste rommelmarkten. Die zijn op woensdag 26 oktober en zaterdag 29 oktober van 10.00 tot 13.00 uur aan de Marijkeweg 1 te Ouddorp. Dit jaar kunnen er geen spullen meer worden gebracht, in januari start de inzameling voor het nieuwe seizoen.

OUDE-TONGE

Bingo

ANBO Oostflakkee organiseert vrijdag 28 oktober een grote bingo bij Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 35 te Oude Tonge. Er zijn negen rondes voor € 7, dat is met gratis koffie en mooie prijzen. Er is een extra geldronde voor € 1, -. De zaal is open om 19.00 uur, de bingo start om 19.30 uur. Het is zowel voor leden en niet-leden.

Bingo Zonnebloem

Op woensdag 2 november a.s. houdt de Zonnebloem een gezellige bingomiddag. Deze middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. De middag begint om 14.00 uur. We spelen 5 rondes en u krijgt 2 keer koffie met cake en 1 drankje in de pauze. De kosten voor deze middag zijn € 4,00 per persoon. Voor inlichtingen kunt u bellen met mw. Kagchelland, tel. 642414.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 5 november en zaterdag 12 november is er bingo van de O-G-O om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur en de koffie /thee is gratis. Er zijn 11 rondes, deelname kost € 6,50. Daarnaast zijn er 9 extra prijsjes en in de pauze is er twee keer een extra ronde van € 1,- per ronde.

Kinderbingo

Woensdag 26 oktober is er bingo voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, de locatie is wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Er worden drie ronden gespeeld en er zijn leuke prijzen te winnen. Het begint om 14.00 uur en is om 15.30 uur afgelopen. Het kost € 2,- en is inclusief limonade en een snoepje.

Lampionoptocht

Vrijdagavond 28 oktober is er lampionoptocht bij wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Het thema is "Halloween". Wie het mooist of juist gekst gekleed is wint een leuk prijsje. Het begint om 19.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Deelname is gratis, lampionnen kosten € 2,50.

STELLENDAM

Inzamelingsactie voedselbank

De gezamenlijke kerken van Stellendam organiseren weer een inzamelingsactie voor de voedselbank van Goeree-Overflakkee. Hiervoor kunnen de volgende producten worden ingeleverd: houdbare melk, koffie, thee, aardappelpuree, blikken soep, rijst, macaroni, spaghetti en mixen hiervoor. Jam, hagelslag, pindakaas, chocoladepasta, ontbijtkoek en vacuum verpakte vleeswaren. De boodschappn kunnen worden ingeleverd bij de Gereformeerde kerk op dinsdag 25 oktober tussen 19.00 en 20.00 uur. Bij de Hersteld hervormde kerk dinsdag 25 en woensdag 26 oktober tussen 19.00 en 20.00 uur. Bij de Hervormde kerk op woensdag 26 oktober tussen 19.00 en 20.00 uur. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om de spullen te brengen kunnen het laten ophalen. Bel hiervoor naar B. Keijzer 0187-492570.

Sinterklaas

Zaterdag 19 november zijn alle kinderen welkom bij de oude haven, rond de klok van 13.00 uur zal Sinterklaas met z'n Pieten in Stellendam arriveren. De Sint is inmiddels met de volgeladen pakjesboot vertrokken uit Spanje. Hij gaat eerst naar Maassluis, waar hij op 12 november aankomt. Op vrijdag 18 november komen er Pieten naar de knutselfabriek in 't Haegse Huus. Dit is van 14.00 tot 16.00 uur, kinderen kunnen dan wat moois maken voor de intocht. Kinderen die alles willen volgen kunnen kijken op de Facebookpagina 'Sinterklaas Stellendam'.

Verkoop vanuit container

Zaterdag 29 oktober is er weer verkoop van goede gebruikte spullen vanuit de container in de tuin van de Gereformeerde Kerk. De verkoop is van 10.00 tot 12.00 uur.

Kinderdienst Gereformeerde Kerk

Zondag 30 oktober is er in de Gereformeerde Kerk van Stellendam aan de Kerkhoflaan 2 in Stellendam weer een kinderdienst. Het thema van deze dienst is "Je mag er zijn", geïnspireerd door het boek "Niemand is zoals jij" van Max Lucado. Dominee Habekotté uit Maasdijk gaat voor en Arja Cranendonk speelt op de piano. Er wordt veel gezongen in deze dienst en er zijn ook kinderen die een instrument bespelen. De organisatoren hopen dat men heel veel kinderen met hun ouders en andere belangstellenden mogen verwelkomen. De dienst begint om 10.00 uur.