Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Natuurwerkdag Ouddorp

OUDDORP - Traditioneel starten de activiteiten van de werkgroep terreinbeheer van de vereniging Natuur en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee op de Natuurwerkdag van zaterdag 5 november.

De locatie waar deze keer wordt gestart is "de Pitweije" welke eigendom is van het Zuid-Hollands Landschap en ligt aan de Kommerweg, 3253 LG Ouddorp.
De Pitweije is een schitterend wandelpad door het open landschap van Goeree. Op de rand van Ouddorp ligt deze voormalige kreek door het landschap met een smal wandelpad en brede rietoevers. Helaas staat er veel opslag in de oevers en u zult deze onder begeleiding van de vrijwilligers van de NLGO verwijderen.
De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het zagen en slepen van struiken en bomen, maar de begeleiders zullen u ook zeker meer vertellen over het ontstaan van gebied met zijn bijzondere natuur- en cultuurwaarde.

Werkzaamheden

Samen met de locatieleider gaat u met handgereedschap de bomen en struiken afzetten tot op de grond en het vrijkomende takhout verwerken. Zorg ervoor dat u stevige schoenen of laarzen aandoet. Daarnaast wordt geadviseerd om oude kleding aan te trekken die vies mag worden. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en lunch. Maar er mag ook zelf een extra boterham worden meegenomen. De start is om 9.00 uur en de dag wordt om uiterlijk 14.00 uur afgesloten.
Verplicht aanmelden op: www.natuurwerkdag.nl locatie Ouddorp