Afbeelding
Foto:

Burgemeester Ada Grootenboer bezoekt Scouting Jan Joosten

OUDDORP - Op zaterdag 15 oktober bracht burgemeester Ada Grootenboer een bezoek aan Scouting Jan Joosten in Ouddorp. Ze viel met haar neus in de boter; dat weekend was het weekend van de JOTA JOTI. Dat staat voor Jamboree On The Air/Internet, waarbij scouts over de gehele wereld via radio en internet contact met elkaar proberen te krijgen.

Naast JOTA JOTI waren er die ochtend opkomsten van de Bevers (de allerjongsten van 5-7 jaar), de Welpen (7-11 jaar), de Scouts (11-15 jaar), de Explorers (15-18 jaar) en de Stam (ouder dan 18 jaar). De missie van Scouting Nederland is: "Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen."

De burgemeester is geïnteresseerd in het belang van scouting voor de jeugd op Goeree-Overflakkee. Ze sprak met veel mensen en was onder de indruk van de inzet van de vrijwillige leiding en van alles dat scouting doet. Vooral het leren samenwerken met respect voor elkaar, goed kunnen omgaan met uitdagingen, zelfstandig problemen kunnen oplossen, maar ook natuurlijk veel plezier hebben, sprak haar aan.

Kader: Meehelpen?

Scouting Jan Joosten is een snel groeiende club en is daarom op zoek naar vrijwillige leiding, helpers en bestuurders. Iedereen die zich aangesproken voelt te komen helpen, kan contact opnemen met de voorzitter Jaap Willem Eijkenduijn, jaapwillem@eijkenduijn.nl.