Afbeelding
Foto:

Deel uw Wmo-ervaringen

OUDDORP - De Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee (ASDGO) organiseert op maandag 31 oktober de derde informatieavond over Wmo, Jeugdwet en Participatiewet in de Dorpstienden. Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk om mensen te ondersteunen met passende zorg en begeleiding als zij niet op eigen kracht (volledig) kunnen deelnemen aan de maatschappij. De spreker is Erik Dannenberg uit Zwolle.

Waar vroeger vaststond op welke zorg u recht had in bepaalde situaties, moet de gemeente tegenwoordig samen met u in kaart brengen aan welke ondersteuning u behoefte hebt. Hoe hebt u deze veranderingen in de zorg, thuiszorg, mantelzorg, dagopvang, jeugdzorg, participatie ervaren? Misschien hebt u een goed gesprek gevoerd met de gemeente en bent u daardoor in staat om uw ondersteuning goed te regelen. Misschien kreeg u ineens minder huishoudelijke hulp of minder uren dagopvang, werd de jeugdzorg drastisch gewijzigd, of moest u een tegenprestatie leveren omdat u een uitkering ontvangt.

De Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee (voorheen Wmo-Adviesraad Goeree-Overflakkee) wil graag op een rijtje zetten tot welke veranderingen het nieuwe beleid heeft geleid en welke knelpunten betrokkenen ervaren. De verhalen worden gebruikt om de gemeente te adviseren op die punten waar het beleid bijgestuurd moet worden. Ervaringen kunnen gedeeld worden tijdens de bijeenkomst op maandag 31 oktober 2016 in de Dorpstienden, Dorpstienden 4 te Ouddorp. Inloop met koffie vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur, sluiting circa 21.15 uur.

Mensen die niet in de gelegenheid zijn om de bijeenkomst te bezoeken kunnen hun ervaringen per mail sturen naar: info@asdgo.nl. Het kan ook per brief, het adres is: Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee, postbus 338, 3240AH Middelharnis.