Mannenzang

GOEREE-OVERFLAKKEE. Na de repetities, waarin met veel vreugde geoefend is in het zingen van melodie en bovenstem, is op zaterdag 12 november de eilandelijke mannenzangavond. Om van deze avond een succes te maken wil het bestuur alle zanglustige mannen van ons eiland en omstreken uitnodigen om deze avond aanwezig te zijn. Deze keer zal de mannenzangavond plaats vinden in de Rehobôth Kerk te Middelharnis. De aanvang is 19.30 uur.

Als voorbereiding voor de avond zijn er 6 repetitieavonden geweest, waarin onder leiding van dirigent Corné de Geus en met begeleiding van organist Wiljan de Geus is geoefend. Tijdens de uitvoering van het bovenstemkoor op 12 november wordt er een CD opgenomen met psalmen en geestelijke liederen. Ruim 50 mannen hebben de repetities bezocht, waarvan ongeveer de helft de melodie en de andere helft bovenstem heeft ingestudeerd.

Het is de bedoeling dat er op 12 november zoveel mogelijk mannen aanwezig zullen zijn. De opening en sluiting wordt verzorgd door Ds. C. Gielen. De CD opname zal in samenwerking zijn met organist Pieter Heykoop, Wiljan de Geus speelt op de piano. De toegang tot deze avond is gratis, wel zal er een collecte worden gehouden voor de Vrienden van het Ziekenhuis Dirksland. Het project waar de mannen zich nu voor inzetten is het realiseren van een couveuse met reanimatie-functie voor de kinderafdeling van het Van Weel Bethesda ziekenhuis.

Tijdens de avond kan er worden ingeschreven voor de CD van de zevende mannenzangavond, die kost € 12,50. De CD wordt gepresenteerd tijdens een avond op vrijdag 3 februari in de Rehoboth kerk in Middelharnis. Meer informatie staat op www.mannenzanggo.com, of via de email: mannenzanggo@hotmail.com. Dit mailadres kan ook worden gebruikt om de nieuwe CD te bestellen.