Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Veel variatie en mooie aanbiedingen op twaalfde consumentenbeurs Vision

OUDDORP – Sfeervol genieten. Dat is het thema van Vision, de consumentenbeurs die op vrijdag 4 en zaterdag 5 november plaatsvindt in Sporthal Dorpstienden te Ouddorp. Het is alweer de twaalfde keer dat de succesvolle beurs wordt gehouden.

Door Kees van Rixoort

"Vision biedt de consument een heel breed assortiment aan producten in en om het huis", zegt Bert Tuk, voorzitter van de organiserende stichting. "Daar komt nog bij dat er ondernemers met interessante aanbiedingen op de beurs zijn: mooie producten tegen aantrekkelijke beursprijzen."

Wat treft de bezoeker van de twaalfde Vision aan op de beursvloer? Circa veertig ondernemers van heel Goeree-Overflakkee die laten zien wat ze in huis hebben. En dat is veel. Niet alleen op het gebied van interieur, keukens en zonwering, maar ook met bijvoorbeeld elektronica, assurantie, woningaanbod, beveiliging, auto's en fietsen. Gerenommeerd is de afdeling voeding van Vision. De zorg en kraamzorg is dit jaar ook goed vertegenwoordigd. Het publiek zal veel 'oude bekenden' aantreffen op de beurs, maar ook nieuwe deelnemers als Center Parcs, Cura Mare, Van Lenten Kraanverhuur, Country Floor & More, Bloem- en Groencentrum Ouddorp, de Badkoerier en de VVV. Mirna Bogert van de VVV verzorgt vrijdag, als bekend gezicht en als nieuwe deelnemer van Vision, de opening van de beurs.

Naast de ondernemers en stichtingen, telt Vision, zoals elk jaar, ook weer een aantal non-profit deelnemers. Er zijn kramen van de EHBO, Adullam, NLGO en, voor het eerste, van SMA (spierziekte) en de Dorpsraad Ouddorp. Bezoekers van de beurs komen, dankzij de 'Ikea-indeling', automatisch langs alles wat Vision te bieden heeft.

De consumentenbeurs is ooit opgezet om de ondernemers van het eiland gelegenheid te geven hun producten voor het nieuwe seizoen te promoten. Vandaar dat Vision altijd in november, voordat het nieuwe seizoen aanbreekt, wordt gehouden. Om precies te zijn op de eerste vrijdag en zaterdag van die maand. Het aantal bezoekers is met circa 3500 heel behoorlijk en vertoont ook nog een lichte stijging. Bert Tuk, die de organiserende stichting samen runt met Dimmen Hameeteman en Flip Otte, verbaast dat niet. "Veel mensen willen weten wat eilandelijke ondernemers in huis hebben en profiteren van mooie aanbiedingen. Het is bovendien een leuk uitje in de koude novemberdagen." Kleine kinderen kunnen zich gratis laten schminken.

Vision is te bezoeken op vrijdag 4 november van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 5 november van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.