Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo

Woensdag 26 oktober is er een Zonnebloem-Bingo in de kantine van FIOS. De bingo start om 14.00 uur, de inloop is vanaf 13.30 uur. Er worden vijf ronden gespeeld voor € 5,-. Er is koffie of thee met wat lekkers voor de bezoekers.

Start rommelmarktseizoen

Zaterdag 22 oktober begint het nieuwe seizoen van de maandelijkse rommelmarkt in de Victoriahal in Dirksland. De rommelmarkt is van 10.00 tot 15.00 uur, de toegang is gratis. Het adres is Philipshoofjesweg 57a.

DEN BOMMEL

Bingo voor 55-plussers

Donderdag 20 oktober is er een grote bingo voor 55-plussers in de Bommelstee. Er is ook een verloting. De deur is open om 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. De kosten zijn € 5,- per persoon.

Breicafé

Woensdag 26 oktober is er weer een breicafé. Dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in de Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30 - 22.00 uur. Entree € 1,75, dat is inclusief 2x kopje koffie/thee. Deelnemers moeten hun eigen materiaal meenemen. Er is altijd wel iemand die een beginner op weg wil helpen.

DIRKSLAND

Herfstbingo in de Vic

Donderdag 20 oktober organiseert de SVIK een herfstbingo, er is voor iedere deelnemer een gratis kop koffie of thee. Er is een superprijs van 200 euro. De deuren gaan open om 19.00 uur, de bingo begint om 19.30 uur. Het adres is Philipshoofjesweg 57a in Dirksland.

Mossels eten bij 't Reginahof

Op woensdag 9 november kunnen er heerlijke Zeeuwse mossels worden gegeten in het Activiteitencentrum 't Reginahof. De avond start om 18.00 uur, de kosten zijn € 12,50 per persoon. Aanmelden kan tot 3 november. Mail hiervoor naar: joke.vandijk@careyn.nl, of bel naar 06-53861647. U kunt ook een briefje door de brievenbus doen bij 't Reginahof. Dit alles onder vermelding van uw naam en telefoonnummer en het aantal personen.

Koffieochtend

Op maandag 31 oktober staat de deur weer open bij 't Reginahof. Bezoekers kunnen er onder het genot van een kopje koffie een gezellig praatje maken of met elkaar een spel spelen. Ook is het mogelijk om, in overleg, iets creatiefs te doen. Belangstellenden kunnen vrijblijvend binnen lopen. Voor de koffie wordt een kleine vergoeding gevraagd. De bijeenkomst is van 10.00 uur tot 12.00 uur aan de Reginahof 1 te Dirksland.

Martin en Jos Mans

Op vrijdag 11 november 2016 kunnen muziekliefhebbers een optreden bezoeken van de bekende organist en dirigent Martin Mans die samen speelt met zijn zoon Jos. In een sprankelend programma met de titel 'Tussen jou en mij' wordt het verhaal verteld van een vader en een zoon die ieder hun eigen weg zijn gegaan in de muziek en elkaar nu op het podium treffen. Martin bespeelt het orgel en dirigeert de Rotterdamse Vocalgroup VOICE. Jos is zeer begaafd in piano, gitaar en zang en zal deze drie onderdelen laten horen. 'Hoewel we elk een eigen weg in de muziek zijn gegaan vinden we elkaar nu op het podium en dat is heel bijzonder ', aldus Martin Mans. Het concert start om 20.00 uur in de Hervormde Kerk aan de Ring. Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen (t/m 11 jaar). Kaarten zijn te bestellen via www.martinmans.nl of t. 06-25391903. Leden van de ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB betalen op vertoon van hun lidmaatschapspas € 11,-.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Vondsten uit de natuur

In de natuur zijn prachtige dingen te vinden, waar ook nog eens iets moois mee gemaakt kan worden. IVN (de natuur- en milieuvereniging op Goeree-Overflakkee) organiseert in de herfstvakantie een workshop in de bibliotheken op het eiland. Donderdag 20 oktober in de bibliotheek in Ouddorp, aanvang 14.30 uur. Vrijdag 21 oktober om 14.30 uur start het programma in de bibliotheek van Oude-Tonge. Zaterdag 22 oktober om 11.00 uur is de workshop in Middelharnis. Deelname kost € 5,-, niet-leden betalen € 3,50.

MIDDELHARNIS

Mantelzorgcafé

Stichting ZIJN organiseert op donderdag 27 oktober een bijeenkomst in het Diekhuus voor mantelzorgers. Deze middag staat ik het teken van het thema: CVA. De CVA verpleegkundige van het ziekenhuis Dirksland zal voorlichting geven over CVA (cerebro vasculair accident, ook wel hersenbloeding, herseninfarct, tia). Aanvang 13.30 uur, de bijeenkomst duurt tot ongeveer 15.30 uur. Naast het thema is er ook gelegenheid om onder het genot van koffie /thee gelegenheid andere mantelzorgers te ontmoeten. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden via tel. 0187-641344 of e-mail: m.walter@zijngo.nl.

Vakantiebijbelfeest

In de herfstvakantie wordt op vrijdag 21 oktober het Vakantie Bijbel Feest van de Hervormde gemeente Middelharnis gehouden. Deze dag is voor alle kinderen van groep 2 tot en met groep 8 en voor de tieners van klas 1 tot en met 4. De activiteiten zijn in De Hoeksteen, aan de Ring 13 in Middelharnis. Deze keer staat de dag in het teken van 'samen eten'. De organisatie legt uit: "Samen eten is gezellig, je eet met de mensen bij wie je hoort en zo leer je elkaar goed kennen." Van 09.30 tot 13.30 uur zijn de activiteiten voor de kinderen van groep 2 t/m 5. Van 14.00 tot 18.30 uur zijn de activiteiten voor de kinderen van groep 6 t/m 8 en van 19.30 tot 23.30 uur is het Vakantiebijbelfeest voor de kinderen van klas 1 t/m 4. Op het plein voor de Hoeksteen wordt vis gebakken. Kijk voor meer informatie op www.hervormdegemeentemiddelharnis.nl/vakantie-bijbel-feest.

NIEUWE-TONGE

Muzikale notenmarkt

Muziekvereniging Apollo in Nieuwe-Tonge organiseert op zaterdag 22 oktober 2016 van 10.00 tot 16.00 uur een herfstmarkt bij Ons Dorpshuis. De markt zal geopend worden door een optreden van harmonie Apollo. De gehele herfstmarkt zal omlijst worden door muziek. Zo zullen er onder andere een zangeres, een harpgroep en een djembé groep aanwezig zijn. Tevens zal de slagwerkgroep van Apollo haar medewerking verlenen deze dag. Er zijn verschillende kramen, er worden onder andere zelfgemaakte producten, kleding en fashion, sieraden, verse friet, oliebollen en kruukplaetjes worden verkocht. Er is ook een loterij. Er zijn ook verschillenden kinderactiviteiten.

Harmonie zoekt muzikanten

Muziekvereniging Apollo uit Nieuwe Tonge is op zoek naar muzikanten. "Ben jij een ervaren dwarsfluit, piccolo, hobo, fagot, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, cornet, hoorn, euphonium of bastuba muzikant of wil dit graag leren? Dan bent jij degene waar wij naar op zoek zijn." Muziekvereniging Apollo is een vereniging waar plezier in het samen maken van muziek maken voorop staat. Er worden verschillende muziekgenres gespeeld, van klassiek, pop, filmmuziek, blues tot aan modern. Er wordt op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur gerepeteerd in Ons Dorpshuis aan het Korteweegje. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te nemen. Neem voor meer informatie contact op met Diet Wolfert, info@apollo-nieuwe-tonge.nl of 06-51607339.

OOLTGENSPLAAT

Bingo

Vrijdag 21 oktober is de maandelijkse bingo avond in de kantine van voetbalvereniging OFB in Ooltgensplaat. De bingo start om 20.00 uur, de zaal gaat om 19.30 uur open. Bezoekers worden welkom geheten met een gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst.

Rommelmarktspullen gevraagd

Snuffelschuur Alles Wisselt is op zoek naar rommelmarktspullen! De organisatie komt overtoligge spullen graag ophalen. Hiervoor kan worden gebeld naar dhr. W. de Bonte, tel. 06 3000 2105. Het wordt dan zo snel mogelijk opgehaald. Alles Wisselt is te vinden rechts naast het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente, Van Weelstraat 1 in Ooltgensplaat. De openingstijden zijn vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. Nieuw is dat Alles Wisselt vanaf deze week ook elke woensdag geopend is van 10.00 tot 16.30 uur.

OUDDORP

Handvatten voor de herfst

Saskia Hameeteman-Blanker houdt op dinsdag 25 oktober een presentatie in de Overkant. Zij geeft een presentatie getiteld: "Laat de blaadjes maar vallen". Tips en handige handvatten om de herfst ontspannen tegemoet te treden. Al eerder hield Saskia presentaties in de Overkant, en deze keer met het doel belangstellenden met fijne gedachten en een ontspannen gevoel het najaar te laten starten. Kaartjes kosten € 5,00 en dat is inclusief de koffie of de thee. Kaartjes reserveren via VVV telefoon 0187-681789. De Overkant is gevestigd in Ouddorp aan de Dijkstelweg 33 Aanvang presentatie om 20.00 uur. De Overkant is open vanaf 19.30 uur.

Infomiddag over de Motte

Op woensdag 26 oktober is de heer Olivier te gast bij de 55+ club in Ouddorp. Hij is betrokken bij de archeologie werkgroep van de Motte en gaat een presentatie verzorgen over deze vereniging. Hij geeft informatie over de exposities her en der op het eiland. En uiteraard over enkele oudheidkundige onderzoeken op Goeree-Overflakkee. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. De prijs van deze interessante middag bedraagt € 2,- inclusief een kopje koffie. De middag is vanaf 14.00 uur in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl. Op 2 november is het dankdag en zijn er geen activiteiten bij de 55+ club.

Rommelmarkt

Deze week zijn er twee rommelmarkten bij familie van der Linde aan de Marijkeweg 1. Op woensdag 19 oktober en zaterdag 22 oktober van 10.00-13.00 uur. De opbrengst is bestemd voor goede doelen.

Jongerendienst

Niet iedere tiener is altijd even happy. "Soms zijn er omstandigheden in het leven die je zou willen ontvluchten! Hoe kijkt God tegen jou aan? God is een God van heling en uitredding en wil er altijd voor jou zijn. Bij Hem is herstel te vinden." Aanstaande zondag 23 oktober is er om 18.00 uur een jongerendienst met als thema Fix you! Ds. Taco Koster zal in de Gereformeerde Kerk met de aanwezigen nadenken over dit thema. Praiseband eXalt zal de dienst begeleiden met liederen. Iedereen die jong is of zich jong voelt is van harte uitgenodigd. Adres: Dorpstienden 15, Ouddorp.

OUDE-TONGE

Mossels eten 55+ club

Op woensdag 26 oktober 2016 worden er mosselen gegeten bij de 55+club, en er wordt geluisterd naar een optreden van 'Die mooie molen'. Om 14.00 uur zijn bezoekers van harte welkom in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. De kosten voor de middag zijn € 11,50 per persoon. Aanmelden voor 21 oktober met vooruitbetaling van € 2,50 per persoon. Het telefoonnummer is 0187-641344 of e-mail: m.vanderwelle@zijngo.nl.

SOMMELSDIJK

Herfstvakantie in Streekmuseum

Oktober is de maand van de geschiedenis, dit jaar is 'Grenzen' het thema. In het Streekmuseum krijgen kinderen een eigen paspoort. In het paspoort staan verschillende opdrachten. Ze moeten allerlei obstakels overwinnen en worden uitgedaagd om hun eigen grenzen verleggen. De grensverleggende speurtocht is inbegrepen in de prijs van slechts 2,50 per kind. Ook voor volwassenen is de speurtocht aan te bevelen. Beleef de tijden van vroeger door het nemen van een lepel levertraan. Uiteraard is een snoepje als beloning bij de inname inbegrepen. Daarnaast is er een expositie over Holland/Zeeland en andere grenzen op Goeree-Overflakkee. Deze week is het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk alle middagen geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.

STELLENDAM

Mosselverkoopactie

Op zaterdag 22 oktober organiseert de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Stellendam een verkoopactie van verse, grote Zeeuwse mosselen. Er kan 1 kg of 3 kg worden besteld: 1 kg voor € 3,50 en 3 kg voor € 9,50. De bestelling kan tussen 19.00 en 20.00 uur telefonisch worden doorgegeven t/m donderdag 20 oktober. Het telefoonnummer is 0187-785108. Op zaterdagmorgen 22 oktober tussen 9.00 en 10.30 uur kunnen de bestellingen worden afgehaald bij de Beth-El Kerk aan de Voorstraat 69. De opbrengst komt geheel ten goede aan de nieuwbouw van de kerk.