Afbeelding

Flakkeese rugbyers krijgen de smaak te pakken

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met een enigszins gehavend team en een aantal noodgedwongen wisselingen ging het team van coach Jan Schaap naar Delft waar de E.F.R.C. Eilanders aantraden tegen het derde team van de plaatselijke rugbyclub. Aangezien Delft ook een paar beginners had beloofde het een leuke wedstrijd te worden.

Er werd gespeeld in 4 kwarten van 20 minuten en Delft schoot uit de startblokken en de Eilanders lieten zich duidelijk overrompelen. Na het eerste kwart waren er 4 try's tegen gescoord. De tweede 20 minuten gingen al een stuk beter met zelfs twee goede kansen voor de groen-gelen. Het meegereisde Flakkeese publiek moest echter wachten tot het derde kwart voor ze konden juichen door twee try's van Dave Vogelaar, één van de 3 debutanten aan Flakkeese kant. Joost Kastelein, de jongste speler op het veld verzilverde één van de twee conversies. In het laatste kwart ging de conditie een beslissende rol spelen en ook het feit dat de Eilanders de hele wedstrijd een man minder hadden bepaalde uiteindelijke mee in de 57-12 overwinning voor de thuisploeg.

De veelal ervaren Delftenaren gaven na afloop veel complimenten en hebben beloofd om een keer naar Stad aan 't Haringvliet te komen voor een rugbywedstrijd. De eilanders willen zo snel mogelijk palen op het veld plaatsen zodat ze hun fans kunnen trakteren op een thuiswedstrijd.