Adviesraad sociaal domein wil in gesprek over het nieuwe zorgstelsel

OUDDORP - Sinds 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdwet, participatie wet en de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De adviesraad sociaal domein is benieuwd hoe het ervoor staat. Wordt er meer maatwerk geleverd? Zijn mensen goed in staat om hun eigen netwerk in te zetten? Blijft er voldoende huishoudelijke hulp over? Hoe gaat het met de mantelzorgers? En hoe snel word je geholpen voor jeugdzorg? 31 oktober is er een bijeenkomst in Ouddorp.

De adviesraad gaat daarom in oktober in gesprek met iedereen die op het eiland te maken heeft met het nieuwe zorgstelstel. 'We organiseren drie avonden met uitstekende sprekers om deze thema's toe te lichten. Tijdens deze avonden willen we met zoveel mogelijk mensen in gesprek om hun ervaringen te horen en kennis te delen.' Aldus Cor Hameeteman, voorzitter van de adviesraad. 'De ervaringen van inwoners helpen ons om een scherp beeld van de ontwikkelingen te krijgen. We gebruiken die informatie om zo goed mogelijk advies uit te brengen en om thema's die bij veel mensen spelen onder de aandacht te brengen.'

Na eerdere bijeenkomsten in Middelharnis en Oude-Tonge is er op 31 oktober een avond in de Dorpstienden in Ouddorp. De spreker is Erik Dannenberg, zelfstandig adviseur Zorg en Welzijn en voorzitter van de Stichting Present Nederland. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.15 uur. Iedereen is welkom om de avond bij te wonen. Zie voor meer informatie www.asdgo.nl.

Adviesraad sociaal domein

De adviesraad sociaal domein is een onafhankelijk adviesorgaan van inwoners van Goeree Overflakkee. Zij geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente op het brede terrein van het sociaal domein op Goeree Overflakkee. De adviesraad is voortgekomen uit de WMO adviesraad en bestaat uit 13 vrijwillige leden en een onafhankelijke voorzitter. Om de gemeente goed te kunnen adviseren is de adviesraad onderverdeeld in de volgende werkgroepen: Jeugd, Mantelzorg en ouderenbeleid, Participatie, werk en inkomen, Verslavingszorg, Vrijwilligersbeleid en Wonen en leefbaarheid.