Afbeelding
Foto:

Verwenprogramma voor vrijwilligers

MIDDELHARNIS - De Unie Van Vrijwilligers Goeree-Overflakkee hield dinsdagavond 11 oktober haar jaarlijkse contactbijeenkomst in de aula van de Prins Maurits scholengemeenschap te Middelharnis. Omdat de UVV Goeree-Overflakkee dit jaar 35 jaar bestaat, was het een bijzondere bijeenkomst. De vrijwilligers werden op feestelijke wijze ontvangen met een welkomstdrankje en konden genieten van een overheerlijk koud en warm buffet van Croissy.

Het 'verwenprogramma' voor de vrijwilligers werd opgeluisterd met enkele muzikale bijdragen. Speciaal voor deze avond had de musicus Mar van der Veer liederen geschreven en gecomponeerd. In de eerste bijdrage trad hij samen op met vocaliste Anne Hagoort. Zij brachten enkele bekende musical-liederen ten gehore. Als creatieve hoogtepunt slaagde Mar van der Veer er in alle aanwezigen een speciaal UVV-lied in canon te laten zingen. De algemene kennis van de aanwezigen werd getest in een quiz met vragen over de UVV. De twee winnaars ontvingen een waardebon, die ter beschikking is gesteld door Croissy, dat dit jaar 25 jaar bestaat. De avond, die door de aanwezigen zeer werd gewaardeerd werd in stijl afgesloten: ijs uit de ijscokar van De Ouwe Snoeperd en koffie/thee met bijbehorend lekkers. De afdeling UVV Goeree-Overflakkee is opgericht in 1981 te Dirksland en telt momenteel 280 vrijwilligers.

De UVV, opgericht in 1945, is een grote landelijke vrijwilligersorganisatie die dagelijks met meer dan 9.000 vrijwilligers in ruim 50 afdelingen vrijwilligerswerk verricht. Zij bieden praktische hulp en sociale ondersteuning in instellingen en bij mensen thuis. Dat kan op verschillende manieren: van begeleiden bij uitstapjes tot hulp in ziekenhuizen en zorginstellingen, van maaltijdvoorziening tot een luisterend oor bij vriendschappelijk contact. Vrijwilliger worden? Bezoek dan de website www.uvvgoeree-overflakkee.nl