Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Club Carwei viert 35-jarig bestaan.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 17 september vierden de leden van autoclub Carwei hun 35-jarig bestaan. Zoveel jaar geleden vonden 'conaisseurs avant la lettre' dat er een club van liefhebbers van klassieke auto's op Goeree-Overflakkee moest komen. Ze konden toen niet bevroeden dat zoveel jaren later dit jubileum gevierd zou worden. Een groot deel van de leden was hierbij aanwezig.

Natuurlijk was er een gezamenlijke rit. Door de feestcommissie was een leuke toertocht uitgezet op het eiland Tholen. Verzameld werd bij het restaurant op de Grevelingendam. Hier kwam een groot aantal leden bijeen met hun voiture en men reed in een lange slinger naar het beginpunt: het haventje van de stad Tholen. Hier kwamen de leden die op eigen gelegenheid waren gekomen ook en na het uitdelen van een routebord en een tweetal stickers voorop de klassieke auto kon de tocht beginnen. De club kenmerkt zich doordat de leden een verscheidenheid aan merken berijden. Engels, Italiaans, Zweeds, Frans, Amerikaans en Duits, de landen waar de klassieke auto's zijn gemaakt zijn vertegenwoordigd. Merken zoals MG, Jaguar, Alfa Romeo, Peugeot, Volvo, Lotus, Austin, Chevrolette Corvette, Renault, Citroen, Triumph en BMW, om een paar te noemen, reden mee in de rit over weggetjes en dijkjes die je normaal niet rijdt van dit prachtige eiland.

Omdat de halve marathon toevallig ook die zaterdag werd gehouden, was natuurlijk voorzichtigheid geboden. Halverwege werd gestopt bij het haventje van Stavenisse, alwaar de inwendige mens werd versterkt. De tocht ging verder en eindigde op de boerderij van Wim van Heemst aan de Geldersedijk te Dirksland. Hier stond een uitgebreid Chinees/Indisch buffet klaar. Het was prachtig weer die dag en de club kan terugzien op een zeer geslaagde, prima georganiseerde jubileumdag.

Voor informatie: www.clubcarwei.nl.