Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 19 oktober een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

DIRKSLAND

Informatieavond over borstkanker

Eén op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. De verwachting is dat het aantal borstkankerpatiënten de komende jaren zal stijgen. Voor hen en voor andere geïnteresseerden is er op donderdag 13 oktober van 19.00 tot 21.30 uur een informatiemarkt in het restaurant van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, onderdeel van Borstcentrum ZuidHollandZuid. Tijdens deze avond is het mogelijk om een rondleiding te krijgen over de afdeling Radiologie, is er een modeshow met lingerie en badmode, informatie over behandelingsmogelijkheden, plastische chirurgie, hoofdhuidkoeling, fysiotherapie, prothesen, haarwerken en persoonlijke verzorging. www.borstcentrumzuidhollandzuid.nl.

Koffieochtend 't Reginahof

Wie het leuk vindt om in een ontspannen sfeer andere mensen te ontmoeten en gezamenlijk een kopje koffie te drinken is welkom in de ontmoetingsruimte van 't Reginahof op dinsdag 18 oktober. Het is ook mogelijk om met elkaar een spel te spelen, of in overleg met elkaar iets creatiefs te doen. Vrijblijvend binnenlopen kan van 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1. Voor de koffie wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Appeltaart Bakwedstrijd

Op 28 september werden de zelfgebakken appeltaarten op het Careyn Activiteiten Centrum't Reginahof afgegeven. De taarten waren zeer divers aangaande smaak en originaliteit. Dat maakte het voor de jury niet makkelijk. Uiteindelijk is unaniem gekozen voor de lekkerste appeltaart van de heer Van Nimwegen. Hij mag gaan genieten van een heerlijke high tea in de Snoeperij te Dirksland. De taart van mevrouw P. Kootsra kreeg de originaliteitsprijs. Dit was een bon van de plaatselijke groenteboer, Pieter Struik. De bewoners van de Geldershof hebben genoten van de uitgedeelde taarten. Langs deze weg danken de organisatoren de deelnemers voor hun inzet en de jury voor hun deskundige jurering. Ook Pieter Struik en de Snoeperij worden dankgezegd voor de aangeboden prijzen.

GOEDEREEDE

Agenda VVRG

Het nieuw seizoen van de Vereniging Vrouwen Rondom Goeree (VVRG) is begonnen met een feestelijk tintje voor de leden. 20 september hebben zij hun 3e lustrum – 15 jaar – gevierd met een bijzonder programma over en met Oudhollandse likeuren en advocaten. Gastheer Willem Heuzinkveld uit Doetinchem heeft op een humoristische wijze de dames verteld over de geschiedenis achter deze heerlijke drankjes. Het is niet bij vertellen alleen gebleven. In de pauze en na afloop mochten de dames van alles proeven en zelf hun advocaatjes – met slagroom! – samenstellen. Na dit gezellig begin van het seizoen gaat de VVRG verder met nog drie avonden in 2016. Op 18 oktober zullen de heren Jaap Tanis en Bram Breedeveld alles vertellen over de Visserij, 15 november zal de Zendingsorganisatie 'Bonisa' een lezing geven over hun werk in China en op 13 december de gezellige kerstavond met o.a. het mannenkoor 'Obadja' uit Ouddorp. Op deze avonden zijn de kosten voor niet leden € 5,-. p.p. Informatie over de VVRG kunt u verkrijgen bij Riet van Ommeren, tel.nr: 0187-493205.

MIDDELHARNIS

Open huis in Wijkcentrum

Op zaterdag 22 oktober houdt Stichting ZIJN open huis in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. U bent tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen in het gebouw en deel te nemen aan de diverse activiteiten die er plaatsvinden. Er is een leuke snuffelmarkt met o.a. oude spulletjes, leuke cadeautjes en crea artikelen. In de kleine zaal kunt u kennis nemen van het wellness aanbod. De kapster, nagelstyliste, schoonheidsspecialiste en pedicure zijn aanwezig. Ook is Hippe 10 met leuke kleding aanwezig. Gert Vinke verkoopt weer heerlijke erwtensoep. Er kan ook een broodje hotdog gekocht worden. de volksdansclub geeft om 14.00 uur een demonstratie in de grote zaal. U kunt informatie vinden over het ouderen- en mantelzorgadvies, vrijwilligerswerk en de formulierbrigade. Ook de Alzheimerstichting, Stichting Reanimatie, Veilig Verkeer Nederland, Regelzorg (rijbewijskeuring), Careyn, KIKA, Y Challenge en Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee zijn aanwezig in de grote zaal. Elke bezoeker krijgt een gratis kopje koffie of thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN: 0187- 483366 of via e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Zaterdag 15 oktober is er weer schuurverkoop aan de Groeneweg 35 bij Nieuwe-Tonge. De verkoop is van 10.00 tot 16.00 uur. Te koop zijn meer dan 500 artikelen uit Grootmoeders tijd: emaille, zink, Keulse potten, fornuizen en nog veel meer. Gratis koffie/thee. Info: 0187651638.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 13 oktober is er Breicafe van 19.30 tot 22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Mossels eten

Op vrijdag 14 oktober a.s. is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd. Gezellig en lekker mossels of kibbeling eten in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat, vanaf 17.00 uur. Kosten € 10,00. U kunt zich opgeven bij Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Uurtje samen zingen

Zaterdag 15 oktober kan er van 19.30 tot 20.30 uur weer 'samen gezongen' worden. Dit zijn psalmen en Johannes de Heer-liederen. Het wordt gehouden in de Doopsgezinde Kerk te Ouddorp. Wijnand Tanis heeft de leiding.

Workshop Rode Kruis 55+

Op woensdag 12 oktober verzorgt het Rode Kruis een workshop 'Risico's in en om het huis' bij de 55+ club in Ouddorp. Met de workshop hoopt het Rode Kruis mensen sterker en zelfredzamer te maken in noodsituaties. Van kleine ongelukken in en rond het huis tot grootschalige rampen. Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking is op de een of andere manier verminderd zelfredzaam. Het grootste deel van deze mensen woont zelfstandig. Een noodsituatie brengt voor hen een verhoogd risico met zich mee. Om zichzelf en anderen te kunnen helpen in nood is het belangrijk dan men zich bewust wordt van de risico's en weet hoe te handelen. Deze workshop is georganiseerd i.s.m. de wijkverpleegkundige. De prijs van deze interessante middag bedraagt € 2,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Op woensdag 19 oktober kunt u een vogelkrans maken bij de club. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam: tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN: 0187 483366, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 12 oktober is het Breicafé weer geopend. Het Breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het Breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Meer info: Stichting ZIJN: (0187) 64 13 44 of e-mailen naar m.vanderwelle@zijngo.nl.

Goederen voor Uzon

De werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente (PKN) houdt zaterdag 15 oktober weer een goedereninzameling voor haar zustergemeente in Uzon. Het inzameladres is aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Komende vanaf de rotonde is het de laatste loods aan uw linkerhand waar ons bord aan de weg staat. Van 9.30 uur tot 11.30 uur staat men klaar om uw schone, goed bruikbare kleding aan te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw spullen of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Ledenbijeenkomst ANBO

De ANBO Oostflakkee houdt op 19 oktober een bijeenkomst voor ANBO-leden van Goeree-Overflakkee. De bijeenkomst gaat over de vakantieweek in 2017. Reisorganisatie BTR Reizen is aanwezig voor toelichting.Ook niet leden zijn welkom. De bijeenkomst wordt gehouden in de Grutterswei. De aanvang is 14.00 uur.

Open Schuur Houweling Meubelen

Zaterdag 15 oktober wordt er weer Open Schuur gehouden in bij Houweling Meubelen aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

SOMMELSDIJK

Zeeuwse Sien bij O-G-O

Op dinsdagmiddag 25 oktober zal Zeeuwse Sien een optreden geven in de zaal van wijkvereniging 'De Zwaluw' aan de Sperwer 55 te Sommelsdijk. Een middag Zeeuwse gezelligheid met een knipoog, een liedje, maar vooral een lach. Haar voorstelling is in het Zeeuwse dialect. Onvervalst Zeeuws en recht voor zijn raap. Ongeremd maakt ze uw deelgenoot van haar dagelijkse belevenissen. Of het nu over haar twee vrijgezelle broers gaat, haar huishoudentje of over het jaarlijkse busreisje van de bank. De voorstelling begint om 14.00 uur en de zaal gaat open om 13.30 uur. In de pauze is er een verkoop van loten en de middag duurt tot ongeveer 16.30 uur. Leden van De Zonnebloem en de O-G-O betalen € 7,50 per persoon. Niet-leden betalen € 12,50, te voldoen aan de zaal. Dit is inclusief de koffie bij binnenkomst en één consumptie. Als een niet-lid zich aan de zaal als lid van de O-G-0 aanmeldt, betaalt hij of zij € 7,50 en is hij of zij over de rest van 2016 geen contributie verschuldigd. Vooraf aanmelden bij Marrie Breeman, 0187-484559 of 06-1305 8237 of bij Ria Welleman, 0187-483763 of via ons mailadres info@o-g-o.nl Geef daarbij even aan of u lid bent van De Zonnebloem.

Tentoonstelling EFVV

De Eerste Flakkeese Vogelvereniging houdt in de herfstvakantie een bijzondere tentoonstelling in de aula van het Edudelta College, Langeweg 107 te Sommelsdijk. Veel vogelliefhebbers van de vereniging, maar ook van andere verenigingen, kunnen hier hun gekweekte vogels laten zien. Na het inbrengen van de vogels op dinsdag, volgt woensdag de keuring van de vogels door erkende keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. U als bezoeker bent welkom op donderdag 20 oktober, na de opening, die 20.00 uur zal plaatsvinden. Vrijdag is de tentoonstelling geopend van 13.00 tot 22.00 uur. Mocht u donderdag en vrijdag niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, dan bent u zaterdag alsnog van harte welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Met een totaal van ongeveer 500 vogels belooft het een mooie show te worden. Behalve dat er een grote verscheidenheid aan vogels is, kunt u ook meedoen aan verschillende activiteiten waarmee mooie en leuke prijzen zijn te winnen. Ook aan een hapje en drankje zal het niet ontbreken tijdens de tentoonstelling.

STELLENDAM

Verkoop vanuit container

Zaterdag 15 oktober is er weer verkoop van goede gebruikte spullen in de container in de tuin van de Ger. Kerk in Stellendam. De verkoop is van 10.00 tot 12.00 uur.

VakantieBijbelKlub

Op 18, 19 en 20 oktober is er weer de Vakantie Bijbel Klub in Stellendam. Drie dagen lang is er alles te beleven: Knutselen, Bijbelverhalen luisteren, muziek maken, sketches, spelletjes en nog veel meer! De toegang is gratis. Het dagprogramma is voor alle kinderen van groep 1 t/m 7 van de basisschool. Op dinsdag en woensdag wordt de VBK van 13.15 tot 16.00 uur gehouden in De Rank aan de Bosschieterstraat te Stellendam. Op donderdag word er om 12.15 uur begonnen met een gezellige pannenkoekenmaaltijd, eveneens in De Rank. Inschrijven kan vanaf 15 minuten voor de aanvangstijd. Voor de tieners uit groep 8 en de eerste twee klassen van de middelbare school wordt er een avondprogramma gehouden op 18 en 19 oktober in het clubhuis De Schuur, Bosschieterstraat te Stellendam. Op dinsdag begint het programma om 19.00 uur. Er wordt dan het spannende spel 'Escape the Room' gespeeld! Op woensdag start het programma om 17.30 uur met het eten van frietjes. De avonden duren tot ongeveer 21.30 uur. Op donderdagmiddag zijn alle ouders en andere belangstellenden welkom om van 16.00-17.00 uur in De Rank te zien wat we allemaal gedaan hebben tijdens de VBK-dagen! Onder het genot van iets lekker kunt u de knutselwerkjes bekijken. Voor meer informatie of een persoonlijke uitnodiging met knutselwerkje kunt u contact opnemen met Mariëtte Versluis (0187-493724).