Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

INGEZONDEN:

Fiori Musicali, een uniek kamerkoor!

U weet van uzelf dat u een goede zanger bent en u houdt van een flink repetitietempo en nieuwe uitdagende muziek? U schuwt ook hedendaagse koormuziek niet?

Dan is het zeker de moeite waard om eens een repetitie bij te wonen van kamerkoor Fiori Musicali.
Dat is namelijk een koor dat absoluut uniek is: het muzikale potentieel van de zangers is hoog. Allemaal amateurzangers die muzikaal buitengewoon ontwikkeld zijn. Fiori repeteert op maandagavond in Middelharnis, en geeft regelmatig concerten op mooie locaties. (Grote kerk Gouda, Woudrichem, Middelburg, Middelharnis). Dirigent is Sietse van Wijgerden.
Fiori roept nieuwe zangers op om met hen kennis te maken.
Het repertoire van dit koor is zeer breed, men zingt van Renaissance werken tot modern, waaronder het Te Deum van A. Pärt. De groep zingt al 13 jaar grotendeels met dezelfde zangers samen, waardoor er een duidelijke klankontwikkeling heeft plaatsgevonden. Tevens is de zuiverheid een geroemd kenmerk van dit koor.

Wat nieuwe zangers vooral kan aanspreken is het fantastische niveau van deze groep, de energie die het uitstraalt. En niet te vergeten: een gezellige sfeer tijdens de repetities.
Dit alles schrikt u niet af maar spreekt u aan? Dan is het zeker de moeite waard om eens naar Flakkee af te reizen en een repetitie mee te maken, al luisterend of zingend.
Van harte uitgenodigd! De bekende componist Daan Manneke zei over Fiori: "Het koor glanst en heeft als groep een prachtige sonoriteit en tevens een scherp geslepen persoonlijke inbreng van de individuele zangers. Dat zorgt voor de 'grote' klank van dit kleine ensemble. Een juweel in ons Nederlandse koorlandschap."

Tevens was Fiori eerste prijswinnaar bij het Tenso festival, waarbij men optrad in het muziekgebouw aan het IJ te Amsterdam, met muziek uit de 20e eeuw. Info: www.fiori-musicali.nl/of mail s.wijgerden@tele2.nl voor contact.