Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Uitvoering Evensong in Oude-Tonge

OUDE-TONGE - Zaterdagavond 12 november, 19.30 uur, wordt in de Rooms Katholieke Kerk in Oude-Tonge een Evensong uitgevoerd.

Het Oecumenisch Koor Goeree-Overflakkee, samengesteld uit mensen van o.a. de EmmaĆ¼skerk, Exoduskerk, Remonstrantse Kerk en Rooms Katholieke Kerk, gaat hiervoor een samenwerking aan met het koor Soli Deo Gloria uit Stad aan 't Haringvliet en de Maascantorij Rotterdam. Dit samengevoegde koor van zo'n 70 personen staat onder deskundige leiding van dirigent Henk Oosthoek, die de 3 koren ook wekelijks apart onder zijn hoede heeft.

Wat is een Evensong of Choral Evensong?

Het is de naam van een kerkdienst die in de late middag of avond wordt gehouden, waarbij het grootste deel van de dienst in een vaste volgorde wordt gezongen. Afkomst is de Anglicaanse Kerk en andere kerken in die traditie; een dergelijke dienst wordt de laatste jaren in steeds meer kerken in Nederland toegepast. Het koor zingt zowel a capella als met instrumentale begeleiding, ook is er samenzang, zodat de betrokkenheid groot is bij deze bijzondere dienst.

Organist Rob Soeteman en trompettist Hans Kom verlenen hun medewerking.
Het concert duurt ruim een uur. De toegang is gratis, hoewel een gift na afloop ter bestrijding van de onkosten op prijs wordt gesteld.
Het samengestelde koor zal in dezelfde maand de Evensong ook in de Laurenskerk te Rotterdam ten gehore brengen.

Als het u wat lijkt om mee te repeteren en te zingen met de Evensong, dan bent u van harte welkom op de repetitieavonden van het Oecumenisch Koor G-O.
Informatie hierover wordt verstrekt via het e-mailadres: jee.pee@hotmail.nl.