Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Benefietconcert voor vrijwilligerswerk Pauline Koerst in Oeganda

SOMMELSDIJK - Op vrijdag 14 oktober is er een benefietconcert in de Hersteld Hervormde Rehobôthkerk te Sommelsdijk.

De aanvang is om 19.30 uur. Kerk is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte voor het goede doel van deze avond.
Medewerkenden zijn: Kinderkoor 'Tot Zijn eer' o.l.v. Corné de Geus; orgel/piano: Wiljan de Geus en Martien de Vos; trompet: Wilco Offermans; fluit: Joske van der Lee en Erica Veldhuizen-van der Welle. De opening, meditatie en sluiting wordt verzorgd door kandidaat M. Diepeveen uit Stellendam.
Op 27 februari 2017 vertrekt Pauline Koert naar Oeganda om als vrijwilliger mee te werken in een ziekenhuis in de hoofdstad Kampala. Het ziekenhuisje heet het Holy Cross Mission Hospital. Dit missieziekenhuis is gelegen tussen drie arme wijken in Kampala. Zij blijft daar tot 11 april.
Het ziekenhuis geeft betaalbare zorg aan degenen die iets kunnen bijdragen en gratis zorg aan degenen die dit niet kunnen. Dit ziekenhuis wordt door een orthodoxe kerk uit de USA gesponsord. Het ziekenhuis beschikt over twee ziekenzalen, een polikliniek, een bevallingskamer, een operatiekamer, een röntgenkamer (met een apparaat uit 1979), een vaccinatieruimte en een eigen laboratorium. Het ziekenhuis heeft ongeveer 2000 HIV patiënten onder controle en behandeling en verstrekt gratis medicatie aan hen. Het ziekenhuis beschikt niet over een intensive care of een speciale EHBO unit. De ambulances die aanwezig zijn kunnen slechts beperkt gebruikt worden, omdat bij reparatie de onderdelen hiervoor in Afrika niet verkrijgbaar zijn.
"Ik ga meehelpen bij dit project door als verpleegkundige te werken in het ziekenhuis. Dit houdt onder andere in dat de bevolking wordt gevaccineerd, behandeld wordt tegen HIV en dat zwangere vrouwen begeleiding krijgen tijdens de zwangerschap. Ook wordt er gezondheidsvoorlichting gegeven en vertrek ik op outreach naar de omliggende dorpen van de stad", aldus Pauline Koert.