Gedeputeerde Floor Vermeulen overhandigt aan Marnix Trouwborst en Jacqueline van Burg de eerste documenten. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Gedeputeerde Floor Vermeulen overhandigt aan Marnix Trouwborst en Jacqueline van Burg de eerste documenten. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen Fotografie

Lancering Corridorplan rijksweg N59

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op een door de oostenwind kil aanvoelende carpoolplaats aan de Schaapsweg in Ooltgensplaat, op slechts enkele tientallen meters van rijksweg N59, werd vrijdagmorgen met een persmoment de campagne gestart om de rijksweg om te vormen tot een duurzame, goed functionerende en vooral verkeersveilige weg met voldoende capaciteit.

Door Jaap Ruizeveld

Gedeputeerde Floor Vermeulen in de provincie Zuid-Holland overhandigde aan de wethouders Marnix Trouwborst (Goeree-Overflakkee) en Jacqueline van Burg (Schouwen-Duiveland) de eerste exemplaren van een plan daartoe, dat ook aan de minister wordt aangeboden. Het is het Corridorplan N59, waarin de ambities staan van de regio Zeeland en Zuid-Holland voor deze rijksweg, met daarbij aangeduid initiatieven op het gebied van duurzaamheid en schone energie.

Het Provinciaal Verkeer en Vervoer Beraad Zuid-Holland, waarvan Floor Vermeulen voorzitter is, en het gemeentebestuur Goeree-Overflakkee hadden betrokken partijen en pers uitgenodigd voor de 'lancering' van de campagne om daarmee de ambities voor de aanpak van rijksweg N59 opnieuw onder de aandacht van de Tweede Kamer te brengen. De provincies Zeeland en Zuid-Holland, de Kamers van Koophandel, de eilandgemeenten, Rijkswaterstaat, Waterschap en het bedrijfsleven zijn voor het N59-project samen aan de slag om de verkeersveiligheid te vergroten en de doorstroming van verkeer te verbeteren.

Aanbod aan minister

Gedeputeerde Vermeulen gaf aan dat het afgelopen jaar het Corridorplan is uitgewerkt en nu aan de rijksoverheid kan worden aangeboden. "De minister van Verkeer en Vervoer heeft al aangegeven dat zij bereid is om een pilot te starten voor deze weg. Een toevoer- en verbindingsroute met heel veel knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid. Dat niet alleen.

>> Lees verder op pagina 7