Scouting Jan Joosten gaat 'On Air'

OUDDORP - Ruim één miljoen scouts over de hele wereld communiceren komend weekend met elkaar tijdens de Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet (JOTA/JOTI). Zij zoeken contact via internet en radio. Alleen al binnen Nederland doen hier ruim 220 scoutinggroepen aan mee. Ook scouting Jan Joosten uit Ouddorp is dit jaar voor de vijftiende keer van de partij.

Bij hen staat het communicatieweekend op vrijdagavond 14 en zaterdag 15 oktober in het teken van communicatie en techniek. Naast het werken met de radio en internet, gaan zij aan de slag met communicatietechnieken. Scouts kunnen daarnaast bezig zijn met techniek tijdens dit weekend. Een populaire activiteit is het solderen van elektronica bouwpakketjes. Ook het bouwen van een JOTA-mast is een voorbeeld waarin techniek en amateurradio samenkomen tot één activiteit. Naast het clubhuis hebben zij een mast gepionierd van palen en touw waarin de radiozendapparatuur hangt. Met behulp van een zendamateur gaan de scouts contacten leggen met andere scoutinggroepen via de ether. Scouting Jan Joosten is dit weekend bekend als het radiostation PE1RNL/J.
De Ouddorpse scouts beginnen vrijdag om 19.00 uur met het JOTA/JOTI weekend. Dan openen de welpen, scouts, explorers, en de stamleden het evenement. Om 22.00 uur is de officiële landelijke opening. Ook 's nachts zijn de oudere scouts actief met radio en internet. Op zaterdag gaan de scouts aan de slag met communicatie en techniek, zoals het solderen van een elektronicapakketje.

Wie interesse heeft, mag tijdens de JOTA/JOTI bij de scouts langskomen om een kijkje te nemen. Scouting Jan Joosten is te vinden aan de Hofdijksweg 44A. U kunt het clubgebouw vinden door rechts op het parkeerterrein van de WFB door het hek te gaan.