De kruising van  de Vrouwtjesweg met de Lieve Vrouwepoldersedijk.
De kruising van de Vrouwtjesweg met de Lieve Vrouwepoldersedijk. Foto:

Stadsoverleg ontevreden over aanpassingen 'Stadsedijk'

STAD AAN 'T HARINGVLIET – De dorpsraad van Stad aan 't Haringvliet is ontevreden over het aanpassen van de route vanaf Middelharnis langs Stad aan 't Haringvliet naar de Schaapsweg. Op het traject is de snelheid sinds mei dit jaar verlaagd van 80 naar 60 kilometer per uur. Daarnaast heeft verkeer van rechts nu voorrang en rijden brommers en scooters over de weg.

Na een eerdere brief van het Stadsoverleg zijn de bosschages bij de kruising met Vroonweg weggehaald en zijn de verkeersborden voor bromfietsers aangepast. De dorpsraad wil graag dat er op korte termijn weer verlichting wordt geplaatst bij de kruising naar de Vrouwtjesweg. Verder schrijft het Stadsoverleg dat er drie drempels te steil zijn en daarom niet met de beoogde 60 kilometer per uur genomen kunnen worden. "Dit levert gevaarlijke situaties op."

Een ander punt dat in de brief wordt gemaakt is dat het wegdek op sommige plaatsen in een slechte staat verkeert, waardoor er water op de weg blijft staan. In de brief staat: "De aansluiting naar de Vrouwtjesweg is amateuristisch uitgevoerd. Een project op deze manier uitvoeren is niet iets waar het Waterschap trots op mag zijn."

De brieven zijn te vinden op www.stadsoverleg.nl.