Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

CD-presentatieconcert Jan Rozendaal & Rens de Winter

OUDDORP - Op vrijdagavond 14 oktober zullen Jan Rozendaal en Rens de Winter een instrumentaal concert verzorgen op orgel en vleugel in de Doopsgezinde Kerk te Ouddorp.

Tijdens het concert wordt de nieuwe cd 'Grazioso' gepresenteerd, welke zij onlangs hebben opgenomen. Het concert bestaat uit een mix van geestelijke, klassieke en populaire muziek met bekende en mindere bekende stukken. Ook spelen de beide heren twee improvisaties over bekende thema's. Het zal een gevarieerde avond worden voor jong en oud.

Rens de Winter (1995) begon op 10-jarige leeftijd met orgellessen bij Jan van Leeuwen in Sliedrecht. Later kwamen daar ook pianolessen bij. Tot op heden volgt hij zijn piano- en orgellessen bij Leo Terlouw in Papendrecht.

Hij werkt regelmatig mee aan concerten en wordt met regelmaat gevraagd om koren in instrumentalisten te begeleiden. Rens heeft meegewerkt aan meer dan 10 cd-opnamen. Vanaf september 2016 studeert hij aan de Schumann Akademie te Utrecht.

Jan Rozendaal (1984) kreeg orgellessen van o.a. Arjan Versluis, Jan Bonefaas, Peter Eilander en Everhard Zwart. Momenteel studeert hij bij Bas de Vroome in Delft. In 2005, 2007 en 2008 was hij winnaar van het Feike Asma-concours. Hij is vaste begeleider van zes koren en wordt daarnaast regelmatig als gastbegeleider gevraagd. Als kerkorganist is hij verbonden aan drie kerkelijke gemeenten. Hij is op diverse cd's te beluisteren, met zowel koorzang als orgelspel. Voor meer informatie, zie www.janrozendaal.nl.