De drie jubilarissen, v.l.n.r.: Petra Moyses, Conny Hameeteman en Ellen de Bruine. Foto: Hans Villerius
De drie jubilarissen, v.l.n.r.: Petra Moyses, Conny Hameeteman en Ellen de Bruine. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Drie jubilarissen op kinderafdeling ziekenhuis

DIRKSLAND – Op de kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis was het eind vorige maand feest. Twee medewerksters waren er 25 jaar in dienst en één 12,5 jaar. En daar werd natuurlijk wel even bij stilgestaan. Petra Moyses en Ellen de Bruine waren er 25 jaar werkzaam en Conny Hameeteman 12,5 jaar. De eerste twee zijn kinderverpleegkundigen, Ellen ook Lactatiekundige, de laatste is pedagogisch medewerkster.

Door Hans Villerius

Ter gelegenheid van de jubileums waren alle medewerkers van de afdeling en ook nog wat oud-collega's, in totaal zo'n dertig vrouwen en een enkele man, opgetrommeld voor een gezellig samenzijn met elkaar. Eerst waren ze op de Lopifit actief tijdens een rondje door Ouddorps dreven, daarnawaren ze te gast in restaurant Zoet of Zout te Stellendam, om te genieten van culinaire hoogstandjes én van een kwarteeuw herinneringen, met gedichten, toneelstukjes, zingen en lachen.
Naast het doel de jubilarissen in het zonnetje te zetten, stond het samenzijn in het teken van teambuilding. Men wilde onderstrepen dat kwaliteit van zorg heel belangrijk is op de kinderafdeling, maar ook dat dit veel beter wordt bereikt als er op de werkvloer altijd ruimte blijft voor ouderwetse gezelligheid onder elkaar. "Juist dat is de kracht van ons ziekenhuis. Want door positief te investeren in elkaar komt dit ook de patiënt ten goede", zo benadrukten de collega's.