Flip Otte toont trots de fles met het eigen merk: Gin 54.
Flip Otte toont trots de fles met het eigen merk: Gin 54. Foto: Adri van der Laan

Slijterij The Old Smuggler komt met eigen Gin-merk

OUDDORP - Voor ondernemer Flip Otte voelt het aan als weer thuiskomen in zijn vertrouwde slijtersvak. Anders gezegd - na zestien jaar – pakt hij de draad weer op als eigenaar en vooral vaste beheerder van een slijterij. Destijds droeg hij in Nieuwe Tonge zijn slijterij (De Molen) over aan Hans Verkerk om zich vervolgens geruime tijd actief en intensief in de commerciële wereld van vooral houten vloeren te storten. Waarbij hij nauwe contacten onderhield met Dennebos Flooring bv. Nu heeft hij aan de Achterweg 22 in Ouddorp recent zijn nieuwe slijterij The Old Smuggler geopend.

Tekst en foto: Jaap Ruizeveld

Terug dus in het metier dat hem eigenlijk nooit los heeft gelaten. Afgelopen vrijdag was er - op de Open Dag - ruim gelegenheid om een kijkje te nemen in het pand dat in de afgelopen maanden door bouw, renovatie en inrichting een aantrekkelijke uitstraling heeft gekregen.

Naam

"Ik vind het een mooie naam The Old Smuggler. Uit reacties blijkt dat bezoekers/klanten er ook een leuk gevoel bij hebben. Doet iets denken aan een bonkige smokkelaarsvloer, dus het één combineert met het ander", vertelt Flip Otte. Gastvrij toont hij zijn slijterij waarin hij voor de bezoeker het vaste aanspreekpunt zal zijn. Aan de wanden zijn de flessen overzichtelijk opgesteld. Met heldere prijsaanduiding. Een zitje, een piano waarop gespeeld mag worden, een oude op gas aangesloten potkachel maar ook een open haard hebben een plekje gekregen in de slijterij. Alle ingrediënten zijn er voor een gezellige sociale ontmoetingsplaats, waarbij de maatschappelijke kant niet uit het oog wordt verloren. Met voor de (jeugdige) kopende klant uiteraard de strikt te hanteren leeftijdsgrens (18 jaar). Maar er is meer. Flip Otte toont een fles Gin 54. ''Eigen merk'', zegt hij trots. Ontwikkeld in afstemming met Distilleerderij Van Toor uit Vlaardingen (distillateur Leo Fontijne). Volgens de website een oud ongewoon ambachtelijk bedrijf dat zich een voorname plaats op de Nederlandse kaart heeft weten te bemachtigen. Met daarnaast internationale uitstraling bekroond met prijzen in Amerika en Engeland. Het cijfer 54?Dat is mijn geboortejaar vertelt de nieuwe dorpsslijter uit Ouddorp.

Kennis

Flip Otte hoopt met kennis, gerichte adviezen, service en vriendelijke benadering snel een vast en groeiend klantenbestand op te kunnen bouwen. In de tachtiger jaren had ik al de benodigde papieren geeft hij aan. Een vinoloog ben ik niet, maar heb wel kennis van de druiven, land en grond waar de druiven groeien en geoogst worden. De slijter verkoopt geen blikjes of kleine flesjes. Wel uitgebreid binnenlands - en buitenlands gedistilleerd, gin, whisky en rum. Je vindt er ook advocaat en zelfs nog inmaak brandewijn. De wijnafdeling is ruim gesorteerd. Producten uit Australië, Nieuw Zeeland, Griekenland, Italië en Frankrijk tot bijvoorbeeld Israël.

The Old Smuggler is gerealiseerd op de locatie aan de Achterweg waar vroeger metselbedrijf Boelaars was gevestigd. En, misschien extra aansprekend (zeker voor de Ouddorpers op de zaterdagavonden), naast het perceel waar jarenlang Koen Klepper met zijn slijterij en proeverij was gehuisvest. Flip Otte ziet het allemaal wel zitten. Zo heeft hij bijvoorbeeld al op vier vaste adressen zijn Gin54 kunnen introduceren. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 - 12.00 en van 13.30 tot 18.00 uur. Extra op vrijdagavond tot 20.00 uur. Op zaterdag sluit de slijterij om 17.00 uur.