Het PM ensemble hoopt van 11 tot 18 oktober naar Roemenië te gaan.
Het PM ensemble hoopt van 11 tot 18 oktober naar Roemenië te gaan. Foto: Adri van der Laan

Ensemble Prins Maurits naar Roemenië

MIDDELHARNIS - In de week voor de herfstvakantie hoopt een groep van 14 leerlingen van de CSG Prins Maurits onder leiding van dirigent Marco van 't Hoff op tournee door een deel van Roemenië te gaan.

Een zestal gemeenten van de Hongaars Gereformeerde Kerk wordt bezocht. Er zijn veel banden tussen Flakkee en diverse gemeenten in Roemenië. Er zijn ook verschillende werkgroepen op ons eiland die goederen inzamelen en nauwe contacten onderhouden. Dit keer gaat de reis naar het Noordwesten van Roemenië. Onder andere de steden Satu Mare en Baia Mare worden bezocht. We zijn te gast in de Hongaars Gereformeerde gemeente van het dorp Tameseni. (Tamásváralja in het Hongaars).
Hiernaast is er ook gelegenheid om iets te leren van de Hongaarse cultuur. De Hongaarse minderheid in Roemenië houdt hun tradities zo veel mogelijk in stand. Ook wordt een Hongaars Gereformeerde Middelbare school bezocht in Satu Mare.
De leerlingen die meegaan hebben in hun vakantie hard gewerkt voor deze reis. Wij zijn in de gelegenheid om van Rotterdam Airport te vliegen naar Boedapest en dan verder te treinen naar Debrecen, waar wij worden opgehaald.
De mensen in Roemenië hebben het zoveel minder dan wij. Daarom willen de leerlingen voor de gastgemeente van Tameseni geld inzamelen zodat de kinderen van deze gemeente (onderwijs) materialen kunnen aanschaffen.
Ook willen we graag boodschappentassen vullen. Voor mensen die in die gemeente moeilijk de winter door kunnen komen.
Het ingezamelde geld wordt bij de plaatselijke middenstand in Roemenië besteed, zodat zij ook gesteund wordt.

Mocht u ook iets willen bijdragen voor deze actie: rekeningnummer NL39RABO0342031732 t.n.v. St. Mouringh te Middelharnis. (m.v.v. Roemenië)