Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Nominatie iScholenPrijs 2016 voor RGO-docent Martin Ringenaldus

MIDDELHARNIS - Docent Martin Ringenaldus is genomineerd voor de iScholenPrijs 2016. De jury selecteerde Ringenaldus uit vele nominaties en schreef het volgende over deze docent Duits van de RGO:

"Martin is op de Regionale Scholengemeenschap GoereeOverflakkee (RGO) docent Duits en is al jaren bezig met het afstemmen van zijn onderwijs op de individuele leerling. Hij maakt hierbij gebruik van allerlei vormen van ICT. Belangrijkste hulpmiddel is voor hem BookWidgets. Met behulp daarvan maakt hij een breed assortiment aan digitale opdrachten, die hij onderling aan elkaar verbindt tot een groot lessenpakket. Zo heeft hij een grammatica- en examentrainer ontwikkeld, die samen met andere instructiefilms vrij beschikbaar op zijn website www.bijlesduits.org staan. Ook geeft hij in 2vmbo Duitse les zonder gebruik van cijfers! Er wordt alleen formatief getoetst, en de toetsjes geven hem inzicht welke leerling op welke manier aangestuurd of begeleid moet worden. Al deze ervaring en kennis deelt hij graag via bijeenkomsten en sociale media met zijn collega's."

Tijdens de iScholenDag in Amersfoort op 29 september a.s., het eerste lustrum van de iSG, wordt voor de derde keer de iScholenPrijs uitgereikt. De iScholenPrijs gaat naar een docent die in het afgelopen schooljaar een opmerkelijke prestatie heeft geleverd op het gebied van ICT-toepassing in het onderwijs. Dit kan bijvoorbeeld het schrijven van een eigen digitaal boek zijn, of het maken van apps en ander lesmateriaal. Het kan ook zijn dat een docent het docententeam flink op weg geholpen met manieren om de devices in de klas te gebruiken. "Kortom: een docent die zich dit jaar heeft ingezet om de toepassing van ICT in de klas naar een hoger niveau te brengen, en daarbij een groot voorbeeld heeft gesteld", aldus de organisatoren.