De vier auteurs van het jubileumboek met oud-burgemeester Gerard van Velzen die het eerste exemplaar kreeg uitgereikt. (Foto: Edward Bary)
De vier auteurs van het jubileumboek met oud-burgemeester Gerard van Velzen die het eerste exemplaar kreeg uitgereikt. (Foto: Edward Bary) Foto: Adri van der Laan

Gouden RTM-feest in museum

OUDDORP – Met een spetterend hoogtepunt, de toekenning van de Koninklijke erepenning, kon zaterdag op het terrein van de RTM op de Punt in Ouddorp, het vijftigjarig jubileumfeest van het trammuseum Stichting voorheen Rotterdamsche Tramweg Maatschappij worden bekroond. Dat niet alleen. Loco-burgemeester Gerrit de Jong van de gemeente Goeree-Overflakkee maakte bekend dat hij aan twee RTM-vrijwilligers een Koninklijke onderscheiding mocht uitreiken. De heer J.C de Bruin uit Rotterdam werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en de heer E. van der Reiden uit Den Briel ontving de versierselen behorend bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Door Jaap Ruizeveld

Het jubileumfeest omvatte overigens nog een topper. Dat was de presentatie van het Jubileumboek Van Oud naar Goud, samengesteld door vier vrijwilligers in hart en nieren, Mark Grootendorst, Jan de Bruin, Cor Boelhouwers en Eric van der Reiden. Het eerste exemplaar van het gouden boek was voor oud-burgemeester Gerard van Velzen van de voormalige zelfstandige gemeente Goedereede. Hij zette zich destijds bestuurlijk keihard in om de verhuizing van het RTM-complex vanuit Hellevoetsluis naar Ouddorp mogelijk te maken. Niet met een tramlijn van strand Noord naar De Punt, de eerste gedachten, maar wel met een succesvolle invulling met een lijn vanuit de remise / het museum, over de Brouwersdam tot een eindhalte vlakbij Scharendijke op Schouwen.

Lees verder op pagina 13