Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Arganolie bij de Wereldwinkel

MIDDELHARNIS - Aangezien de lokale berbervrouw centraal staat bij de totstandkoming van de arganolie is het onderwijzen van de vrouwen één van de belangrijke doelen waar onze inspanningen voor het Fairtrade programma voor worden ingezet. Op deze wijze heeft de arganolie de potentie om voor alle partijen in de keten een ware kenz (lees: schat) te zijn.

De Berbers zijn één van de oudste volkeren van Noord Afrika. De schoonheidsgeheimen van de Berbervrouwen worden al generaties lang van moeder op dochter doorgegeven. Argandia heeft dankzij de Berbervrouwen deze heerlijke, natuurlijke en sociaal verantwoorde lijn schoonheidsproducten kunnen ontwikkelen. De grondstoffen van deze productenlijn komen uit de vruchten van de Arganboom en de vijgen van de Opuntia ficus-indica. De olie die wordt gewonnen uit deze vruchten, is een krachtige bron van stralende en natuurlijke schoonheid.

Arganolie zit van zichzelf boordevol vitamine E, een krachtige antioxidant die je huid en haar beschermt tegen schadelijke stoffen en het heerlijke zacht maakt. Daarnaast bevat de olie fenolen, carotenen, vetzuren en squaleen. Dit laatste bestanddeel staat bekend om zijn eigenschap bacteriën tegen te gaan. De bundeling van bovenstaande natuurlijke ingrediënten zorgt ervoor dat Arganolie je huid gezond, fris, jong en strak, maar tegelijk ook elastisch houdt!

Inmiddels zijn de Arganolie, introductieprijs, en diverse andere producten waarin het verwerkt is, te verkrijgenin de Wereldwinkel Goeree Overflakkee op D'n Diek.