Van links naar rechts: wethouder Frans Tollenaar en Marc Trouwborst van de gemeente Goeree-Overflakkee, Joost Meerman, acquisiteur en Patrick Kok van het BedrijvenPark Oostflakkee. Foto: Hans Villerius.
Van links naar rechts: wethouder Frans Tollenaar en Marc Trouwborst van de gemeente Goeree-Overflakkee, Joost Meerman, acquisiteur en Patrick Kok van het BedrijvenPark Oostflakkee. Foto: Hans Villerius. Foto: Hans Villerius

Aantrekkelijke locatie voor bedrijfsvestiging

GOEREE-OVERFLAKKEE – Ongeveer tien jaar geleden werd de ontwikkeling in gang gezet van BedrijvenPark Oostflakkee aan de noordkant van Oude-Tonge. In de loop der jaren heeft er zich een aantal bedrijven gevestigd, maar er is nog genoeg ruimte voor nieuwe bedrijvigheid op het bedrijventerrein. Met het aantrekken van een nieuwe staf wil men het BedrijvenPark Oostflakkee verder gaan ontwikkelen, want het heeft ondernemers zeker iets te bieden.

Door Adri van der Laan

De gemeente Goeree-Overflakkee vindt het belangrijk dat het Bedrijvenpark Oostflakkee (BPO) weer eens stevig in de markt wordt gezet. Het BPO heeft daarom een nieuwe directeur, Patrick Kok, en een acquisiteur aangetrokken, Joost Meerman. Tijdens een gesprek in het gemeentehuis in Middelharnis leggen wethouder Frans Tollenaar en de heren Kok en Meerman uit waarom het BPO een heel goede locatie is voor nieuwe bedrijven en wellicht ook voor ondernemers van het eiland die hun bedrijf willen uitbreiden of op zoek zijn naar een meer strategische ligging.

Wethouder Frans Tollenaar, die de portefeuille economische zaken van de gemeente beheert, legt uit dat er op het grote regionale bedrijventerrein nog plaats genoeg is. Dat de verkoop van grond op het terrein wat moeizaam is verlopen, ligt volgens Tollenaar aan de ongunstige omstandigheden waaronder de voormalige gemeente Oostflakkee met het bedrijventerrein is begonnen. Want juist toen men met de verkoop startte kwam de wereldwijde crisis, waardoor er veel onzekerheid heerste bij een groot aantal bedrijven. Uitbreidings- of vestigingsplannen werden uitgesteld en menig ondernemer nam een afwachtende houding aan en dat had natuurlijk zijn weerslag op het vestigingsklimaat.

Maar het economisch tij is gekeerd en volgens wethouder Tollenaar zijn er momenteel "best heel leuke ontwikkelingen." Sinds Patrick Kok en Joost Meerman de verkoop van kavels ter hand hebben genomen is de belangstelling voor een plaatsje op het park toegenomen.

Het BPO is gunstig gelegen ten opzichte van het industriegebied rond Rotterdam en ook gemakkelijk vanuit de regio Antwerpen te bereiken. Volgens Patrick Kok blijkt uit de onderhandelingen met belangstellende bedrijven de bereikbaarheid geen bezwaren op te leveren.

Voordelen

Ten opzichte van bedrijventerreinen in de regio Rotterdam, heeft het bedrijvenpark in Oude-Tonge veel voordelen. Allereerst is er de grondprijs, die is maar een fractie van wat men op de terreinen onder de rook van Rotterdam betaalt. Daarnaast kan men op het BPO tot op zekere hoogte 'op maat' leveren. Waardoor de grootte van de kavels aan de behoefte van de verschillende ondernemingen kan worden aangepast. Daardoor is het ook voor kleinere bedrijven gemakkelijker om een plaats op de locatie bij Oude-Tonge te krijgen. Verder benadrukt wethouder Tollenaar dat bedrijven zich in een tamelijk kort tijdsbestek op het terrein kunnen vestigen. De gemeente doet er alles aan om de lijnen kort te houden en de proceduretijd te beperken. Er is een grote mate van flexibiliteit en bouwvrijheid met ruimte voor verschillende soorten bedrijvigheid. Gegadigde bedrijven kunnen van een eigen architect en bouwer gebruikmaken.

Het is de mensen van BPO er alles aangelegen om in de toekomst verpaupering van het terrein tegen te gaan. Daar is een goed georganiseerd parkmanagement voor aanwezig. Vanuit dit management wordt wekelijks het terrein gecontroleerd. Ook met de groenbeheerders houdt het parkmanagement nauwe contacten, zodat het terrein een aantrekkelijke locatie blijft. Enkele jaren geleden is het terrein beveiligd met een hekwerk en toegangspoort, evenals een modern cameratoezicht.

Informatie:

Wie meer informatie wil over het BPO kan terecht op de website www.bedrijvenparkoostflakkee.nl of via Joost Meerman, j.meerman@bedrijvenparkoostflakkee.nl of 06-83910065.

Afbeelding