Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Fanfare De Hoop maakt zich op voor jubileumviering

STELLENDAM – Binnenkort viert Fanfare De Hoop uit Stellendam haar 120-jarig jubileum. De viering begint met een jubileumconcert op zaterdag 26 november. De plaats van handeling is de Dorpstienden in Ouddorp en het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kunt u bestellen via www.fanfaredehoop.nl of door een mail te sturen naar tickets@fanfaredehoop.nl.

Het thema van het jubileumjaar is: 'Het eiland Goeree-Overflakkee in haar huidige glorie'.

Het programma voor de pauze zal bestaan uit een nieuw te componeren compositie van Harrie Janssen, met als inspiratiebron het eiland Goeree-Overflakkee in haar huidige glorie. De componist zegt hier zelf over: "Uitgangspunt is een werk waarin beeld, tekst en muziek een wisselwerking aangaan en resulteren in een boeiend en levendig schouwspel. Hierbij wordt gedacht aan een eigentijdse versie van de 'Schilderijen Tentoonstelling', waarbij de plaats van het schilderij is ingenomen door foto's van het eiland van de hand van fotograaf Fons Kern. Beelden van de polders, seizoenen, slikken, deltawerken, havens, festivals en mensenmenigten van het hedendaagse Goeree-Overflakkee komen hierbij aan de orde."

De teksten bij de compositie worden verzorgd door Frans Limburg, dichter/vertaler en stemkunstenaar. Hij zal de muziek en de foto's bij elkaar brengen met zijn teksten.

Het programma na de pauze zal in het teken staan van lichte muziek. Trombonist Bart van Lier zal hierin soleren. Bart van Lier behoort tot de wereldtop als trombonesolist en zit vanaf 1992 als solo trombonist bij het Metropole orkest.