Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Het Biebhuusje weer terug aan het Korteweegje

DIRKSLAND - Het was niet zo naar de zin van de passanten van het Korteweegje in Dirksland dat het Biebhuusje verhuisde naar Sommelsdijk.

Bureau JIP vertrok eind mei naar Sommelsdijk en ook het JIP-Biebhuusje staat nu aan de Oostelijke Achterweg 17 aldaar.
Het was een kale plek aan het Korteweegje en veel kinderen, en ook ouderen, konden ineens geen boeken meer lenen.
Erwin Berkenbosch besloot dat hier weer een nieuw Biebhuusje moest komen. Hij heeft een prachtig exemplaar in elkaar gezet. Menig uitgever en boekwinkel en particulieren hebben boeken ter beschikking gesteld. Het zijn boeken die het leven van jou een beetje leuker proberen te maken, minder stress, meer opvoedplezier en meer begrip voor jezelf en voor elkaar. Regelmatig zal Geertje van Rossum in haar blog (http://helendeverhalen.tumblr.com) aandacht geven aan de boeken die zij in het Biebhuusje zet.
Als extraatje staan de twee nieuwe boekjes die Geertje van Rossum geschreven heeft ook in het Biebhuusje.
Het ene boek is 'De apen? Ze kunnen de boom in'. Dat is een bundel met apenverhalen. Deze verhalen zijn voor alle kinderen van 4 tot 10 jaar. De verhalen gaan over 'weinig zelfvertrouwen', gepest worden, rouw, echtscheiding, veranderingen moeilijk vinden. En… Je bent helemaal oké (en leerlingen van de Oranje Nassauschool in Nieuwe-Tonge hebben het boekje geïllustreerd).

Het ander boek is: 'Lief je kind'. Het is een boek voor opvoeders. Soms begrijp je je kind gewoon niet, dit boekje helpt je weer een eind op weg. Je gaat opvoeden weer leuk vinden!