Jong Dameskoor Shira met dirigent Peter Wildeman. Foto: Tim Photo
Jong Dameskoor Shira met dirigent Peter Wildeman. Foto: Tim Photo Foto: Hans Villerius

Twee nieuwe Cd's tijdens presentatieconcert

MIDDELHARNIS – Binnenkort zullen tijdens een concert in de Hervormde Kerk te Middelharnis twee nieuwe Cd's worden gepresenteerd. Twee Cd's, waaraan meerdere eilandelijke koren, vocalisten en instrumentalisten hun medewerking verleenden.

De ene Cd is van het Jong Dameskoor Shira (www.dameskoorshira.nl) o.l.v. Peter Wildeman dat, met medewerking van kinderkoor Kadosj en jeugdkoor Hadar uit Goedereede o.l.v. Berdien Dekker, de CD 'Glorie aan het Lam' opnam in de prachtig klinkende Lambertuskerk te Wouw. Naast genoemde koren verleenden ook Martin Kolff en Joost van Belzen (vleugel), Hugo van der Meij (orgel), Pascal van der Velde (piccolo-trompet, trompet en bugel), Gemma van der Hart (dwarsfluit), Jan Willem Westdorp (slagwerk), Bernd Soeteman (cajon) en de vocale solisten Pieter Flikweert, Elise Hout, Cindy de Ronde, Janneke den Herder en Eloise Grinwis medewerking.
Op de andere Cd, met als titel 'Vrede', is het de sopraan Elise Hout die beluisteren is, samen met mannenkoor Salomo en meisjeskoor Elise o.l.v. Peter Wildeman en de instrumentale solisten Martin van Moort (hobo), Andrea Grinwis (dwarsfluit), Lydia van den Ende (viol) en Wim de Penning (synthesizer en percussie). Cees het Jonk verzorgde de coaching van Elise's stem. Deze Cd werd opgenomen in de Hervormde Kerk te Middelharnis, waar ook het presentatieconcert voor beide geluidsdragers wordt gegeven.
Het concert vindt plaats op zaterdag 17 september. De aanvang is om 19.30 uur, de kerkdeuren gaan om 19.00 uur open. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 p.p., kinderen tot 12 jaar mogen voor € 2,50 naar binnen, terwijl voor gezinnen een maximumprijs van € 20 geldt. Toegangskaarten zijn vóór aanvang van het concert te koop bij de ingang van de kerk, maar kunnen vooraf ook worden besteld via www.peterwildeman.nl. De opbrengst van deze avond is bestemd voor Stichting Hulp Vervolgde Christenen.