INGEZONDEN:
Open brief aan de Rabobank

Op 31 augustus viel een brief van de Rabobank in de bus, waarin werd aangekondigd dat de vestiging van deze bank, aan de Hofdijksweg te Ouddorp, per donderdag 1 september verhuist naar het Raad-en Polderhuis aan de Raadhuisstraat 4 te Ouddorp.

Op zich geen wereldschokkende mededeling, echter werd er in deze brief ook medegedeeld, dat verschillende services van de bank ook gaan veranderen c.q. gaan verdwijnen.
Zo worden er in de nieuwe vestiging geen automaten geplaatst, maar blijven de pinautomaten aan de Hofdijksweg bestaan.Hierbij wordt gemakshalve voorbijgegaan aan het feit dat deze automaten in weer en wind in de open lucht staan, in de nabijheid van het nu nog bestaande parkeerterrein en er geen mogelijkheid is om om beschut te pinnen, zodat bij de eerste de beste windvlaag, de bankbiljetten door de lucht vliegen.
Ook is dit voor de klanten van de Rabobank een risicovolle onderneming, omdat het verleden heeft geleerd dat deze locatie reeds enige malen heeft gefungeerd als decor van een overval.

Ook het opnemen van grotere sommen contant geld is, na bovenvermelde verhuizing, alleen nog maar mogelijk bij het kantoor van de bank, gevestigd aan het Beneden Zandpad in Middelharnis of in Oude-Tonge.

Al deze maatregelen zijn uitsluitend bedoeld om kosten te besparen, bovenop de besparing van de loonkosten van duizenden medewerkers, die de laatste maanden zijn ontslagen, terwijl het belang van de klanten kennelijk geen rol speelt.

Kan de bank mij uitleggen, hoe de vergrijzende bevolking van Ouddorp zich van hun woonplaats naar Middelharnis moet verplaatsen??
Zeker met de bus of met een taxi!!!

De Rabobank legt alle kosten voor de verplaatsing van het kantoor neer bij hun klanten en deze moeten het zelf maar uitzoeken en voor de extra kosten opdraaien.

Telefonisch deelde een medewerker van de bank, desgevraagd, mede, dat bij vervoersproblemen de klanten maar aan vrienden, omwonenden of kennissen of familie moesten vragen om hun bankzaken te behartigen.
En dan zeker ook gelijk hun bankpas en pincode ter hand stellen???
Dit is nu juist een van de dingen, die de politie en het bankwezen zelf ten sterkste afraadt.

Alles bij elkaar een miskleun van jewelste van de directie van de Rabobank en ik hoop dat men op zijn schreden terugkeert, zodat men niet alleen het kostenaspect, maar ook het serviceniveau voor de klanten in hun overwegingen meeneemt.

J. Heuser
Hazersweg 28
3253 XG Ouddorp
e-mail: j.heuser@chello.nl