Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Benefietconcert t.b.v. vrijwilligerswerk Pauline Koert in Afrika

DREISCHOR - Op zaterdag 10 september wordt er een concert gegeven in de Adriaanskerk te Dreischor. De aanvang is 19.30 uur en de toegang is vrij.

Medewerkenden aan het concert zijn: vleugel: Laurence Fierens; orgel: Edwin Goedhart; dwarsfluit: Joske van der Lee; Erica Veldhuizen-van der Welle; panfluit: Marco van der Lee, Marianda van Alphen; viool: Aalt van der Beek; gitaar: Jannemieke de Jong.

Er wordt die avond wel een collecte gehouden voor het goede doel en dat is Pauline Koert uit Ooltgensplaat. Zij hoopt volgend jaar van 27 februari tot 11 april vrijwilligerswerk te gaan doen in een ziekenhuis in Oeganda.
Dit brengt veel kosten met zich mee, omdat je juist moet betalen om hulp te kunnen bieden i.p.v. dat je betaald krijgt om te werken. Het ziekenhuisje heet het Holy Cross Mission Hospital.

Dit missie-ziekenhuis is gelegen tussen drie arme wijken in Kampala. Het ziekenhuis geeft betaalbare zorg aan degenen die iets kunnen bijdragen en gratis zorg aan degenen die dit niet kunnen.
Het ziekenhuis beschikt over twee ziekenzalen, een polikliniek, een bevallingskamer, een operatiekamer, een röntgenkamer (met een apparaat uit 1979), een vaccinatieruimte en een eigen laboratorium.

Pauline gaat als verpleegkundige werken in het ziekenhuis en vertrekt op outreach naar de omliggende dorpen van de stad.

Het geld dat ingezameld wordt is om de reis en het verblijf te kunnen betalen.
Wat er meer opgehaald wordt gaat mee naar het ziekenhuis, om daar dingen te kopen die ze hard nodig hebben.