Bij een van de vijf kleurpunten.
Bij een van de vijf kleurpunten. Foto: Kees van Rixoort

"De eerste editie van de GO Color is voorbij, maar het werk is nog niet klaar..."

Vervolg van de voorpagina

"Toen ik al die mensen op het plein zag staan – al die blije en vrolijke gezichten en iedereen was aan het springen – was dat echt een kippenvelmoment. Tranen in mijn ogen had ik. Meer dan een jaar lang werk je met elkaar toe naar die ene dag, en als je dan mag zien dat de mensen het naar hun zin hebben met elkaar – jong en oud, familie, vrienden, collega's, klasgenoten, sportteams, vrijgezellenfeesten… zoveel mensen – dan is dat zo mooi om te zien."

Het was een hele organisatie. Tijdens de GO Color waren meer dan 150 mensen aan het werk. Visser: "Als je alle hulp en samenwerking in de voorbereiding hierbij optelt, is de GO Color een event geweest waar meer dan tweehonderd mensen bij betrokken zijn geweest. De eerste editie van de GO Color is voorbij, maar het werk is nog niet klaar. Wij hebben zelf al een aantal punten ter verbetering geconstateerd en gaan in gesprek met betrokkenen om te horen wat er volgend jaar beter kan. Wij gaan ons best doen om deze eerste editie van de GO Color ten minste te evenaren tijdens de GO Color 2017."

De opbrengst, waarvan 80 procent naar A21 gaat, was kort na de GO Color nog niet bekend. "De financiële afronding van de GO Color begint nu pas. Een schatting is lastig te maken, omdat er nog variabele factoren zijn die de hoogte van het eindbedrag sterk kunnen beïnvloeden. Wij hopen dat het een supermooi bedrag wordt."

Van links naar rechts: Judith van Dieren, Leannah Sies en Judith Lodder.