Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Twee winnende hutten tijdens zonnig Wild-West Huttendorp in Melissant

MELISSANT - Na twee zonnige dagen opbouwen begon op woensdag 17 augustus jl. voor het 4e jaar het Huttendorp op het speelveld in Melissant. Vanaf 9.00 uur kwamen zo'n 130 kinderen zich aanmelden en ontvingen bij inschrijving een mooi, door Autobedrijf Van der Vliet gesponsord, oranje Huttendorp t-shirt.

Om 10.00 uur werd in de stralende zon het startsein gegeven en renden alle kinderen naar de berg hout om de beste stukken hout er van tussen te halen voor hun eigen hut. Al snel werden de 16 hutten hoger en begonnen ze er als echte hutten uit te zien. Dit jaar bouwden de kinderen voor het eerst in thema en dit was 'Cowboys en Indianen'. Daarmee verschenen er o.a. een wigwam, saloon, paard en wagen, 'slagthuis', bank en hutten met cactussen. Donderdagochtend 18 augustus werd er ook weer druk verder getimmerd aan de Wild-West hutten. 's Middags werden er (water)spelletjes gespeeld met behulp van de brandweer Melissant. De temperatuur was zomers, dus een beetje water kon geen kwaad! Om in het thema te blijven mochten alle kinderen ook zelf met een lange bamboestok boven het vuur hun eigen broodje bakken, een knakworst er in en lekker opeten maar! De gemeente stond donderdagmiddag ook met een pipowagen van de Flamingotour op het speelveld om de mening van de inwoners te vragen over de inrichting van de Klimgeit en andere ideeën voor Melissant. Vrijdag 19 augustus was alweer de laatste dag en werden 's morgens alle hutten afgemaakt en versierd. Tussen de middag stonden er zoals elk jaar weer lekkere pannenkoeken op het menu, welke gebakken waren door meerdere moeders. 's Middags werd er een speurtocht gelopen door het dorp en bij terugkomst stond de buikschuifbaan klaar, waar alle kinderen een duik over mochten nemen. De jury had drie dagen rondgekeken en uiteindelijk vrijdagmiddag de hutten beoordeeld. Rond 18.00 uur was de prijsuitreiking en werden de 2 winnende hutten bekend gemaakt en de medailles en diploma's uitgedeeld. Hut 1 'Postkoets' en hut 16 'Saloon Het rustige oosten' waren de trotse winnaars.

Ook dit jaar kwam er een eind aan het Huttendorp en moesten alle hutten worden afgebroken. De stookbakken werden door de kranen gevuld met al het hout en rond 20.15 uur werd het vuur aangestoken. De brandweer Melissant liet het vuur gecontroleerd branden en zo kon het zomerfeest beginnen. Tot het begin van de avond bleef het gelukkig droog. Oranjevereniging Melissant bedankt nogmaals alle deelnemers, bezoekers, helpende handen en sponsoren, want zonder hen konden we dit niet waarmaken!
Meer foto's zijn te bekijken via www.facebook.com/oranjeverenigingmelissant.