Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Eerste succesvolle live-uitzending rondom Omloop GO op RTV SLOGO

GOEREE-OVERFLAKKEE - Voor de eerste keer in het bestaan van de Omloop werd deze live op TV uitgezonden door RTV Slogo. Zo'n 25 vrijwilligers zijn meer dan 40 uur in touw geweest om de Omloop live in de huiskamer te brengen. De reacties waren in ieder geval lovend en zeker voor herhaling vatbaar.

Aan het begin van het jaar werden de eerste voorbereiding getroffen en werd een team vrijwilligers geformeerd. Kees Hotting, één van de initiatiefnemers, vertelt: "We willen ons graag inzetten om dit evenement op de kaart te zetten. Als jonge omroep RTV Slogo wilden we laten zien wat we kunnen. Als eerste lokale omroep van Nederland werken we met verslaggevers die verbonden zijn met een 4G netwerk. Zo kunnen we rechtstreeks uitzenden wat er gebeurt onderweg. Buiten de voorbereiding van alle apparatuur en het opstellen van diverse draaiboeken, waren we vrijdagmorgen om 06.00 uur aanwezig om de 'studio' en regiekamer op te bouwen. We hebben dat bewust gedaan in grote partytenten, zodat de mensen kunnen zien hoe wij werken. Om vijf uur 's middag was de eerste proefuitzending en konden we, na enkele aanpassingen, om 19.00 uur live de ether in. Naast mijzelf hadden wij acht mensen in de regiekamer zitten, waren er verdeeld over de dag acht cameramensen actief en vier presentatoren. Daarnaast waren er nog een aantal die hand- en spandiensten verrichtten, zoals een chauffeur om onze reporters overal heen te brengen, technici die direct in konden grijpen bij calamiteiten en een eigen journaallezeres: Rosita. Edwin van Os was onze razende reporter en Piet Bakelaar nam de verslaggeving en interviews vanuit onze 'studio' voor zijn rekening.

Vanuit een hoogwerker konden wij beelden vanaf boven af schieten, dit is ook iets unieks op Goeree-Overflakkee. Ook hadden we een camera op een beweegbare arm geplaatst, zodat we alles close vanaf het Diekhuusplein in beeld konden brengen. Na de Omloop moest alles weer opgeruimd worden en was het twaalf uur voordat de laatste spullen weg waren. Ruim 40 uur ben je dan in de weer, waarvan sommigen van ons, waaronder ikzelf, niet slapen. Maar het resultaat mocht er zijn. We kregen talloze positieve reacties en daar doe je het voor.

Sponsors en vrijwilligers:

We hebben een prachtige uitzending kunnen maken dankzij de vele sponsoren en natuurlijk niet te vergeten onze vrijwilligers, die hun vrije tijd opofferen om de mensen thuis de Omloop mee te laten maken. Om onze uitzendingen verder te verbeteren zijn er meer financiële middelen nodig, waarvoor we o.a. zijn verbonden aan de GO Classic, als goede doel voor 2016. Maar we zijn ook nog op zoek naar bedrijven die ons structureel willen ondersteunen met een financiële bijdrage. Tevens kunnen vrijwilligers zich aanmelden om nog meer (live) tv-programma's te kunnen gaan maken".

Aanmelden kan via: info@rtvslogo.nl.