Even voorstellen…

Nieuwe columnist André Jonker

Vanaf vandaag zal er regelmatig een column van de in Oude-Tonge geboren André Jonker worden geplaatst. Hieronder stelt hij zich voor:

"De naam van de straat waar ik geboren ben, Lusthof 6 in Oude-Tonge, staat synoniem aan hoe ik mijn jeugd heb beleefd. Het is een klein huisje vol warme herinneringen. Straten waar weinig auto's reden, altijd vriendjes om mee te voetballen en een onbevangenheid die ik me nu bijna niet meer voor kan stellen.

Ik ben (samen met een van mijn zussen) een nakomertje, mijn moeder was al 40 en mijn vader 45 toen ik ter wereld kwam. Later begreep ik pas waarom ze zo blij met me waren. Mijn middelbare schoolperiode (Prins Maurits) verliep met wisselend succes. Mijn gedachten waren meer bij het doen van klusjes, het wegdromen tijdens de lessen en dat leverde, netjes gezegd, wat vertraging op.

De periode erna is samen te vatten in militaire dienst, studie, werken in het bedrijfsleven en daarna ben ik in het onderwijs gestapt. Ondertussen ben ik zo'n 12 jaar docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en dat bevalt me prima. Het is fascinerend om de ontwikkelingen van studenten te zien. Ik houd van lezen, schrijven, volg Flakkee op de voet, doe en kijk graag sport. Met mijn lieve vrouw en twee schatten van kinderen woon ik nu in Barneveld.

Een aantal keer per maand ga ik naar Flakkee voor familiebezoek. De binding met Flakkee is nog hecht. De komende tijd zal ik columns verzorgen die het heden met een knipoog verbinden aan mijn herinneringen van Flakkee. Opmerkingen kunnen altijd worden doorgegeven via dubbelepunt@outlook.com. Ik hoop dat jullie mijn columns lezen met een stukje herkenning, mogelijk een vleugje ontroering en af en toe een glimlach".