De start van GO Color.
De start van GO Color. Foto: Kees van Rixoort

Eerste GO Color kleurt Middelharnis

MIDDELHARNIS – "Het is leuk en het is voor het goede doel", is het antwoord van Judith van Dieren op de vraag waarom ze meedoet aan de GO Color. "En het is hier, in Middelharnis", voegt Leannah Sies daaraan toe. Natuurlijk, samen met Judith Lodder, willen ze best even op de foto met hun gekleurde gezichten en outfits. De GO Color heeft het drietal, geoefende lopers, zonder veel moeite kunnen afronden. "Dat kleurpoeder smaakt wel zout."

Tekst en foto's: Kees van Rixoort

Afgelopen zaterdag was de eerste GO Color, een initiatief van stichting We GO Together. De stichting is vorig jaar opgericht om via publieksacties geld in te zamelen voor goede doelen. Het eerste doel is A21, een stichting die strijdt tegen mensenhandel. We GO Together beoogt ook een bijdrage te leveren aan de gemeenschap op Goeree-Overflakkee én de promotie van het eiland.

De GO Color trok een kleine duizend lopers, de jongste 3 jaar, de oudste 70-plus. Zij liepen of renden een parcours van vijf kilometer door Middelharnis. Tussen de start en de finish, op het Spuiplein, kregen ze op vijf punten kleurpoeder over zich uitgestort. Zo ontstond gedurende de loop, onder een door de wind getemperd warm zonnetje, een steeds kleuriger geheel.

Voorzitter Martien Visser, die zaterdag rondliep in een T-shirt met Eindbaas erop, kijkt terug op een geslaagd evenement. "Rondom de start was het heel erg druk met toeschouwers. We schatten dat er in totaal zo'n 1400 mensen aanwezig waren op het hoogtepunt van de drukte op het Spuiplein. Supergaaf om te zien! Ook bij diverse kleurpunten stond publiek langs de route", aldus Visser, die ook weet te melden dat de GO Color aantrekkingskracht had op de organisatoren van vrijgezellenfeestjes. Er liepen maar liefst drie van dit soort gezelschappen mee.

>> Lees verder op pagina 3