Afbeelding
Foto: K. Grinwis

Tien jaar VakantieBijbelWeek in Ouddorp

OUDDORP - Vorige week is door de Hersteld Hervormde Gemeente weer de VakantieBijbelWeek gehouden. Het was een jubileumjaar, want de VakantieBijbelWeek werd voor de tiende jaar gehouden.

"Ik zeg ulieden, dat er alzo blijdschap zal zijn in den hemel over één zondaar die zich bekeert", zo luidt de tekst uit Lukas 15:7a. Tijdens de VakantieBijbelWeek hebben de kinderen en de vrijwilligers deze tekst aangeleerd.
"Tien jaar lang gebeden en Bijbelse verhalen gehoord. Tien jaar teksten uit de Bijbel geleerd, psalmen en liederen gezongen en met elkaar geknutseld. Het thema 'feest' mochten we tijdens de afgelopen VBW met elkaar gedenken", aldus de organisatie.
De eerste dag is verteld over het Pascha, de uittocht uit Egypte (Exodus 12). Het volk Israël werd verblijd dat ze uit Farao's hand werd verlost. Het bloed van het Lam mocht aan de deurposten gestreken worden. Achter de Heere Jezus mocht het volk schuilen. De tweede dag klonk het verhaal uit Daniël 5, over Béltsazar en zijn feest. Zij waren blij, totdat er een hand op de muur schreef: "MENÉ, MENÉ, TEKEL, UPHARSIN". Niemand wist wat die letters betekenden, alleen de God van Daniël. "Geteld, geteld, gewogen, verdeeld". Die nacht is het eeuwigheid voor de koning geworden. De laatste dag werd een gelijkenis behandeld over de koninklijke bruiloft uit Mattheüs 22:1-14. De gasten werden uitgenodigd voor het feest, maar weigerden te komen. De uitnodiging van het Evangelie gaat naar velen, maar de meesten verachten deze roep. "Want velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren."
De organisatie mag terugzien op gezellige dagen. De kinderen, maar ook al de vrijwilligers hebben zichtbaar genoten. Thema's over feest, zoals geboorte, verjaardag, bruiloft, zwemdiploma, zomer-/barbecuefeest en Koningsdag werden uitgewerkt door de kleuters. De oudere kinderen maakten bouwwerken uit de afgelopen tien jaren, zoals boten, trekkers, huisjes, strandtenten, brandweerauto's, enz. Op donderdagavond zijn al de mooie knutsel- en bouwwerken van de kinderen tentoongesteld. Er toonden velen hun belangstelling. "Dat de Heere Zijn onmisbare zegen aan deze VBW wil schenken", zo is de wens van de organisatoren. (Foto: K. Grinwis)